Nem szeretnék túl nagy méretet, csak a jelenleginek szeretnék egy kicsivel teltebb formát adni.

2018-06-02

Kedves Doktor úr! Foglalkoztat a mellnagyobbítás implantátummal. Nem szeretnék túl nagy méretet, csak a jelenleginek szeretnék egy kicsivel teltebb formát adni. Nem lenne szükség nagy méretű implantátumra. A formáját nagyon szeretem és egy kis korrigálás után tökéletesnek gondolnám. Szeretném megkérdezni, hogy a tinédzserkori terhességem szerepet játszat-e abban, hogy terhességem után a mellem már nem fejlődött? A babát nem szoptattam. Most 24 éves vagyok és 2-3 éven belül szeretném megcsináltatni a műtétet. 2 éve diagnosztizáltak nálam Crohn betegséget, amivel azóta is tünetmentes vagyok, jól érzem magam. Ez nálam szerencsére nagyon enyhe intenzitásban jött elő. Nem szedek rá szteroidokat, viszont egy Imuran nevű gyógyszer napi szinten szedek rá, ami az immunrendszerem meggyengítésére szolgál. A betegségem kezdeti és enyhe, a kezelés során semmi bajom nem volt, amennyiben nem lángol fel a későbbiekben és tünetmentes vagyok, van lehetőség a beavatkozásra? Válaszait előre is köszönöm. Szimona


dr. Pataki Gergely

Kedves Szimona !

A Crohn-betegség – ahogyan bizonyára tudja – egy többfaktoros autoimmun eredetű bélgyulladásos betegség, mely felszívódási zavarhoz vezet, így a páciensek rendszerint vékonyak. Enyhe esetben teljes életet élhetnek, még rendszeres gyógyszer szedés mellett is. Crohn-os páciensek esetén is van lehetőség a mellplasztikai beavatkozásra, sőt az a tapasztalatunk, hogy érdekes módon az autoimmun betegség kifejlődését csökkenti, több páciensünknél műtét után alacsonyabb gyógyszeradagokkal (sőt ritkán gyógyszer nélkül is) kezelhető, kordában tartható volt a betegség. Ezt a megnövekedett testi-lelki harmónia az immunrendszerre gyakorolt hatásával magyarázzuk.

A mellei fejletlensége inkább genetikai okokra ill. lehet hogy az autoimmun betegségére vezethető inkább vissza. Egy korai terhesség hatására beindult hormonrendszer inkább növeli a mell méretét, lazítja annak kötőszöveti rostjait.

Vékony nők esetében elképzelhetően egy anatómiás implantátum lenne ideálisabb a cél eléréséhez, mint egy kerek, mert szebb, természetesebb eredményt adhat, főleg közepes, vagy nagyobb implantátum választása esetén. Amennyiben nagyon kicsi implantátum is elég lenne a kívánt cél eléréséhez. Crohn-beteg pácienseknek és nagyon vékony nőknek amúgy sem javaslunk nagyot, csak kis méretű – ahogyan írja “kicsit teltebb formát adó” implantátumot.

Ha az alsó pólusok annyira alulfejlettek, hogy nem elegendő az alacsony, de még a közepes projekció sem, elképzelhetően magas, vagy extra magas implantátumra van szüksége, ahhoz hogy egy formás, természetes hatású mellet érjünk el. Ez anatómiás , de adott esetben kerek formával is elérhető.

A rövid bimbó-kulccsont távolság, nagyon feszesnek tűnő bőr és kötőszövet, kis, de feszes (kisportolt) izomfedés stb. kis implantátum alkalmazását teszi lehetővé úgy, hogy abból ne legyen később baj. Jó az anatómiailag adottságok által engedett méreteket nem túllépni. A kis implantátum beültetése is orvosilag tökéletesen precíz és alapos műtéti technikát, nagy gyakorlatot, szakmai felkészültséget igényel.

Fontosnak tartjuk elmondani, hogy sosem javasolunk nagy implantátumot ilyen testalkatú (vékony szövetek) hölgyeknek, hacsak nem ez a vágya. A vékony testalkatú hölgyek mellnagyobbítása mindig kompromisszumokat hordoz, hiszen a páciensek egy része az anatómiai határok fölé kíván menni, így az implantátum széle tapintható lehet. Ez még kis és közepes implantátumnál is előfordulhat.

Különböző mértékben texturált (érdes felszínű) implantátumok közül lehet választani, az egyéni anatómiát, szöveti viszonyokat, az egyes felszínek által nyújtott előnyöket figyelembe véve.‎ Pontos mérések és az Ön elképzelése, valamint a plasztikai sebész “dekódoló” képessége segíti a jó megoldás megtalálását. Az egyéni anatómiai helyzetnek (mellkasának) és szöveti vastagságának megfelelő kis implantátummal a természetes eredményekhez szükséges szép mellformát el lehet érni a rendelkezésre álló sok méretből és formából történő kiválasztással, ha azokat pontosan, megfelelő technikával ültetjük be.

Reméljük, hogy egy a következő években elvégzett mellformáló (mellnagyobbító) műtét hozzásegíti Önt is a kiegyensúlyozott, pozitív életminőség változást elősegítő mindennapokhoz.

Üdvözlettel,

dr. Pataki Gergely

plasztikai sebész, a Premium Plasztikai Sebészet vezető orvosa

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.