Nem texturált felszínű implantátum

2018-09-18

Kedves Doktor úr! A konzultációt követően több tanulmányt olvastam a texturált bevonatú implantátumokkal kapcsolatban, melyek inkább negatív értékeléseket közöltek. Én 3 ilyen típusra kaptam árat és a doktor úr részletesen is tájékoztatott ezek előnyéről. Viszont felmerült bennem a kérdés, hogy van-e a lehetőség nem texturált implantátum behelyezésére is? Ha igen, milyen a véleményük róluk és mennyiben módosulna a beavatkozás összköltsége? Köszönettel, Edina


dr. Pataki Gergely

Kedves Edina!

Jelenleg a texturált implantátumok a létező legkorszerűbb implantátumok, melyeknek nem alternatívája egy sima felszínű implantátum, mely egy 50 évvel ezelőtti technika, melyet 20-25 évvel ezelőttig használtunk többségében. Azóta sok páciens adatai és története alapján tudományosan is bizonyítottá vált, hogy a sima felszínűnél gyakoribb a tokzsugorodás veszélye és jobban diszlokálódnak, elmozdulnak. Sima felszínű szilikont csak expanderek (szövettágítók) beültetésénél, néha daganat utáni helyreállításnál és egyes mellfejlődési rendellenességnél használunk. Ön három különböző texturáltsági fokú implantátumra kapott ajánlatot. Egy mikrotexturáltra, egy makrotexturáltra és egy polyurethán bevonatúra, mely lényegében extra-makrotexturáltnak nem fogható fel. A texturáltság jelenti az implantátumok felszínén kialakuló kollagénrostok irányának megtörését és hatása főleg a tok milyenségére (vastagságára, elaszticitására) és az implantátum pozíció tartására van.

Mindegyik texturáltság előnyeit megbeszéltük, de ha szükséges telefonon újra részletezhetjük ezeket. Egy a lényeg: meggyőződésből, mivel a legjobbat szeretnénk pácienseinknek a megadott implantátumokat javasoljuk.

dr. Pataki Gergely

plasztikai sebész, a Premium Plasztikai Sebészet vezető orvosa

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.