Nincs egy szintben a két mellem fél évvel a mellnagyobbítás után

2014-08-04

Tisztelt Doktor úr! El vagyok keseredve, mivel nagy különbséget vélek felfedezni a cicijeim között. Ha tükör előtt állok, akkor az egyik 1 cm-vel feljebb van a másikhoz képest, pedig már fél éve vagyok a műtét után. Mit tehetek, hogy szimmetrikusan álljanak? Masszírozom és egyenlően edzem mindkét karra. Várom válaszát! Csilla


dr. Pataki Gergely

Kedves Csilla!

Az 1 cm-nyi differencia általában nem probléma, hiszen az átlag női mellnél ilyen aszimmetria természetes, a “szintkülönbség” nyilván csak tükörrel szemben állva látványos.
Sokszor a bimbók egyszintbe kerülését csak úgy érhetjük el, hogy feljebb helyezzük az egyik implantátumot, mint a másikat.
Az aszimmetriát okozhatja rossz tartás, a széles mellizmok különbsége (jobb oldal/bal oldal) vagy a csontos mellkas aszimmetriája.
Ritkán az implantátum körül kialakult tok alsó részének hegesedése vagy az aszimmetrikus terhelés is okozhat szintkülönbséget. Reméljük nálad nem ez utóbbi történt.
A műtéthez számítva 1 éven belül ez még kiegyenlítődhet, javulhat, főleg a szimmetrikus terhelés hatására. Tulajdonképpen semmit nem tud a szimmetrikus terhelésen kívül tenni.
Ha az 1 cm-es aszimmetria 1 év után is fennáll, és Önt nagyon zavarja, akkor a magasabban levő implantátum tokját alul kicsit megtágítjuk, ez történhet fedetten lökéshullámterápiával vagy egy 20 perces beavatkozás keretében.

Tisztelettel:

dr. Pataki Gergely

plasztikai sebész, a Premium Plasztikai Sebészet vezető orvosa

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.