Nyúlszáj, farkastorok

2013-08-30

Tisztelt Doktor Úr! Nyúlszájjal és farkastorokkal születtem, volt már 3 műtétem. Szükség lenne egy negyedikre is, és az érdekelne, hogy mennyibe kerül egy olyan műtét, amellyel az orr alakján és nagyságán javítanak? Azért érdekelne, mert szükségem lenne egy ilyen jellegű plasztikai műtétre. Tisztelettel, Szidónia.


dr. Pataki Gergely

Kedves Hölgyem!
Az orrplasztika, azon belül is az orrszimmetrizáció általában az egyik legnehezebb és ezért az egyik legdrágább plasztikai műtét. Az ár függ az alkalmazott műtéti technikától, a kórházi ellátástól és a plasztikai sebésztől is.

Az Ön esete azonban kivételes. Mivel Ön fejlődési rendellenességgel született, ezért Önnek gyermek és felnőttkorában is jár az OEP támogatás, így a műtétért nem kell fizetni. Keresse az orrplasztikában (ha még 18 év alatti: gyermekplasztikai sebészetben is járta) nagy jártassággal rendelkező, területileg illetékes plasztikai sebészt és biztosan segíteni fog Önnek.

Szinte minden kombinált ajak- és szájpadhasadékkal (A köznépi “nyúlszáj” és “farkastorok” szavakat nem használjuk, mivel “stigmatizálóak”) született páciens orrszimmetrizációra, adott esetben sorozatműtétekre szorul.
Szép napot!

dr. Pataki Gergely

plasztikai sebész, a Premium Plasztikai Sebészet vezető orvosa

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.