fbpx

Onkológiai mellimplantátum csere

2019-05-06

Tisztelt Doktor Úr! 15 éve teljes mirigyállomány eltávolítása mellett expanderes Becker implantátumot kaptam, tökéletesen rendben volt minden. Pár hónapja láthatóan megnagyobbodot ez a mellem. Az operáló orvos az expanderen keresztül kétszer leszívott a sóoldatból, de ameggyire a bőr enged, mindig megduzzaz, nem fáj, mammografia és uh negatív ill az ultrahangon gyakorlatilag az üres implantatum latszik. Tokvastagodás mem észlelhető szálagos folyadék látszik a bőr alatt 1-2 cm vastagsagban. Gyulladás nincs és nem volt. Implantátum cserét tervez a sebész. Mi lesz a termelődö folyedékkal? Mitöl lehet? Nyugalomban levo progressiv systemas sclerodermam van kb 5 éve. Lehet köze az elozmenyekhez? Válaszát várva köszönettel: Klára


dr. Pataki Gergely

Kedves Klára!

Köszönjük megkeresését. Mivel igen komplex, onkológiai indikációjú esetről van szó, ezért orvos-etikailag megfelelő módon annyit javasolhatunk, hogy forduljon bizalommal kezelőorvosához, aki bizonyára készségesen segíteni fog a probléma megoldásában.

A mi szakmai protokollunk szerint ilyenkor teljes tokeltávolítást javasolnánk implantátumcserével, azaz új típusú, prémium kategóriás mellimplantátum behelyezésével egyidejűleg, természetesen megfelelő méret-, forma-, projekció– és textúraválasztással, amelyhez mindenképpen személyes konzultáció és vizsgálat szükséges.

Üdvözlettel,

dr. Pataki Gergely

plasztikai sebész, a Premium Plasztikai Sebészet vezető orvosa

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.