Orrplasztika

2016-01-15

Jó estét kívánok! Engem egy olyan dolog érdekelne, hogy hallottam hogy létezik orrcsipesz, amivel lehet formálni az orrot. Ön ezt mennyire tartja jónak? Lehet vele jó eredményt elérni? Nekem púpos orrhátam van és nagyon előnytelen, nem érzem jól magam a bőrömben miatta és nagyon szeretnék már csinálni/csináltatni valamit az orrommal. Előre is köszönöm a válaszát! Szilvia


PMA

Kedves Szilvia!

Köszönjük megkeresését!

Sajnos az orrcsipesz, tapaszok, krémek és egyéb alternatív megoldások, tapasztalatok alapján nem eredményesek. Doktor úr nem ajánlja. A műtét az egyetlen hatékony módszer és a kellő eredményt csak ezen úton lehet elérni.

Amennyiben a műtét mellett döntene, forduljon hozzánk bizalommal.

A lehetőségek felmérése céljából kérem, küldjön esetleg fotót az orráról, hogy Doktor úr konkrétabb véleményt (hogy részleges, kis vagy teljes orrplasztika szükséges) és nem utolsó sorban árat tudjon mondani. Általában az utóbbi kell legjobb eredmény eléréséhez.

Kérdés az is, hogy altatás javasolt-e, vagy elég a helyi érzéstelenítés? Mindezektől nagyban függ a műtét ára is. A mi árfekvésünk ebben a kategóriában a középmezőnybe tartozik, de pontos árat csak személyes konzultáció során adunk, ahol modellezés is történik.

További információt az alábbiakban és a mellékletben talál.

A beavatkozást követő időszakra vonatkozó javaslatok:

2 hétig kímélő életmód javasolt. Mélyre hajolni tilos! Testsúlykontroll, bő folyadékfogyasztás, séta, mozgás javasolt. A fájdalomcsillapító/gyulladáscsökkentő szedése folyamatosan 7 napig, még kis fájdalom esetén is szükséges. Nagyobb fájdalom esetén +1 Panadol (v. Cataflam, Paracetamol).  antibiotikum – 5 napig. Az első héten esténként testhőmérséklet mérést kell végezni! A sebeket varratszedésig víz nem érheti!

Varratszedés 1-2 hét után, majd rendszeres hegápolás krémmel (Cicalfate v. Cicaplast) és szilikontapasszal. UV tilalom 3-6 hónapig. Laza sport 4-6 hét után kezdhető, szauna, forró fürdő 8-10 hét múlva megengedett.

Az orr gipszsín eltávolítása az első héten történik.
Coldastop és Nasivin javasolt. Az orrfújás 1 hétig csak nagyon óvatosan.

Időpontot jelenleg májusban tudnék biztosítani a konzultációra.

Várom válaszát,

Üdvözlettel:

Klára

dr. Pataki Gergely plasztikai sebész asszisztense

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.