Orrplasztika és könnyített mellimplantátum

2018-03-11

Kedves doktor úr! Az orrplasztikai beavatkozásról szeretnék érdeklődni. Ha például van orrsövény ferdülésem is. Milyen eszközzel végzi a doktor úr? Hiszen a környező szövet is sérülni szokott,és ha kombinált a műtét esetemben mellplasztikával együtt végzik akkor aggódom a nagyon látható és fájó műtét miatt... van egy eszköz amivel a környező szöveteket nem roncsolja és nem duzzad fel az arc,olvastam egy úgynevezett ultrasonic rhinoplasty eszközről,a doktor úr is ezzel dolgozik esetleg? Illetve a konzultáción láthatok előtte utána képeket a doktor úr orrplasztikáiról? A másik kérdésem a mellplasztikára irányul. Olvastam a doktor úr egyik tavalyi cikkét,miszerint van 30%-al könnyebb implantátum,a doktor úr ezt a fajta implantátumot már használja? Sok ideig táncoltam és tervezek visszatérni komolyabban,akár 8 óra tánc is egy nap,ez esetben milyen implantátumot javasolna a doktor úr? Előre is köszönöm a válaszát! További szép napot önnek! Üdvözlettel: Franciska


PMA

Kedves Franciska!

 

Köszönjök érdeklődését!

Mint minden beavatkozás, az orrplaszika is fájdalommal jár, de nem jellemző nagy fájdalom.

Az alábbi linken az orrplasztikai műtétről olvashat:  https://drpataki.hu/mutetek-kezelesek/orrplasztika

A két műtét történthet egy ülésben.

A mellimplantátum beültetés az egyik legsterilebb műtét, az orrplasztika pedig soha sem steril és baktériumok kerülnek a véráramba. A két műtét kombinációja ugyan elvégezhető, de csak komoly kórházi háttérrel és szigorú  antibiotikumvédelemben, speciális műszerekkel.

Doktor úr nagyon régóta alkalmazza az ultrahangos szikét, amely egy sebészeti eszköz, a hagyományos szike és a monopoláris szövetkauter (elektromos kés) altermatívája. Segítségével szövetkímélőbb a beavatkozás.

A könnyített implantátum egy táncos esetében jó megoldás lehet. Doktor úr már alkalmazza az ilyen könnyített súlyú, azaz “lightweight” B-Lite implantátumot is.

Az alábbi cikkben több információt talál a könnyített implantátumról:

https://drpataki.hu/konnyitett-sulyu-lightweight-mellimplantatumoke-jovo

Az alábbi linkre  kattintva tud bővebben tájékozódni a mellplasztikai beavatkozásról:

https://drpataki.hu/mutetek-kezelesek#mellplasztika

 

Üdvözlettel,

Zita

dr. Pataki Gergely plasztikai sebész asszisztense

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.