Összetett korrekció mellplasztika után

2016-09-17

Tisztelt Doktor Úr! Szeretném a tanácsát kérni(mivel legjközelebb Önnek akkora lenne mutetre időpontja, mire pont korrigálni lehetne ha ismételten nem sikerül a műtétem) azügyben hogy Ön mit javasolna, ugyanis már két orvos rajtra készen várja a döntésem más más teoriával mi lenne jó. Számomra az Ön szava dőntő, egyetlen véleménnyel is életet mentene. Rengeteget járom a világot sajnos nem egyzserű megoldani hogy bejussak konzultációra, főleg ilyen méltán híres és elfoglalt sebészhez. ELOZMENYEIM: Kicsit logos melleimbe fogyás utan kaptam ket 500as implantot félig izom alá(német nemcserés texturált feluletu kerek)... a bal már mutet utan egyre csunyább, mint kiderult tokzsugoros lett, a gyulladás összekapata a szilikont és bekeményedett...vártam fél évet amig ujramutotték...mindhiába....rogton operácio után már látszott, hogy az izom ami felulrol rásimulna már az implant ujboli visszhelyezése utan nem fedi szepen a szilikont un. double bubble effektje van, a bal mellemen csak részlegesen fed, illetve ha befeszitem a mellizmom teljesen kettéválik a mellembe helyezett implanttol(tánc kozben pl ha akrobatikus amit csinálok olyan mintha két mellem lenne és ezt nem engedhetem meg magamnak). Alul ahol a szilikon miatt lejebb van kicist az egyik mellem buggyosodik is a felület. Jelenleg a kovetlező két teljesen eltérő műtettechnikát javasolják az életemet mentené meg ha segitene a jobbikat választani ha már önhöz nem is kerulök egyenlőre, de a szaktudásával még pislákol bennem a remény hogy sikerulhet a megfelelő technikát kiválasztani a kettő közül, már nem szeretnék tobbé kés alá fekudni nekem nagy riziko egy mutet a szivritmus- es veralvadás-zavarom miatt. KÖZÖS A JAVASLATOKBAN: egy jobb, kicsit nagyobb 600as, kitapadós szivacsos minőségimm emeltebb, szinten kerek szilkonfajta, ami nem cserés kellene ELTÉRŐ: 1. feljebb vágná az izmot jobban betenné alá a szilikont, rafeszesitene bimbo koruli vagy t-vagassal és egy kis plusz toltessel 2. kivenné izom alol (szerintem eleg abszurd 600at csak a mirigyállományom és bőröm tartson, de valoban csoffadt már az izom felül a gyulaadásos ujramutés után, viszont semiképp sem akarom hogy kettéváljon ha ráfeszitek mutatványozásnál a rudon vagy karikán) aztán még rátoltene kicsit, elvileg akkor nem olyan éles a kontúr... Előre is köszönöm életmentő lenne a doktorúr szakmai rálátásával egy jótanács! Orsolya


dr. Pataki Gergely

Kedves Orsolya!

Sajnáljuk, hogy eddig nem jártak esztétikus eredménnyel az Önön végzett plasztikai sebészeti műtétek.

Köszönjük a kedves szavakat is, nem tartom magam „híres” plasztikai sebésznek, az Önéhez hasonló nehéz esetekben sok más plasztikai sebészhez hasonlóan én is igyekszem a bizonyított effektivitású, legmodernebb mellplasztikai eljárásokat megtanulni, alkalmazni és ötvözni tapasztalataimmal.

Az eddig Önön elvégzett műtétek eredményéből is lehet látni (sejteni), hogy milyen nehéz egy vékony szövetekkel rendelkező hölgynél nagyméretű, kerek, texturált (az Ön eseteben közepesen texturált), vagy sima felszínű, csak részben izom alá helyezett implantátummal szép eredményt elérni. Még akkor is, ha az implantátum egybekent kiváló minőségű.

Pontos terápiás ajánlást nehéz biztosítani az Ön vizsgálata nélkül, de leírása és a fotók sok támpontot adnak. Fontos, hogy az Ön eseteben intraoperatívan is számos döntést kell hozni, pl. a szövetek rugalmassága, az izom állapota és a méretarányok figyelembevételével.

Elképzelhetően az alábbi metódusok adhatnak formailag, állagilag jobb, szebb eredményt:

Méretváltás. Valószínűleg egy picit nagyobb implantátum adhat az arányoknak megfelelően az Ön szamara esztétikailag kielégítő eredményt, de fel kell hívni a figyelmet, hogy ideálisabb lenne a tartósság szempontjából valamivel kisebb implantátumot behelyezni.

Formaváltás. Valószínűleg erősen koheziv géllel rendelkező  anatómiai implantátum jobban illeszkedik az izom alatt mellkasához, természetesebb átmenet képezhető, valamint a jelenleg nagyon problémás alsó pólus is jobban kezelhető ezzel az implantátumtípussal.

Felületváltás. Tokzsugorodásra és diszpozícióra (elmozdulásra) a bizonyítottan kevésbé hajlamos poliuretán borítású implantátumot javaslom.

A meglévő tok plasztikája. A tok zsugorodott részeinek feloldása, kitágult részeinek szűkítése: úgynevezett 3D architekturális kapszuloplasztika esetleg a tokból és izomból képzett lebeny az implantátum köré fordításával)

Pozícióváltás. Meg kell kísérelni a megmaradt és meg megfelelő vastagságú izmot az implantátum és az emlőszövet / zsírszövet közé helyezni.

Sajátzsir-visszatöltés. Az elvékonyodott, heges mellszöveteit revitalizálni, regenerálni képes, növekedési faktorokban és őssejtben gazdag mikrostrukturális sajátzsir-szövetet lehetne visszaültetni az implantátum melle, mellyel a regenerációs effektus mellett meg a szöveti vastagságot is növeljük.

Vertikális metszésből történő mellfelvarrás. A fotók alapján a borfelesleg „kifeszítéséhez” meg egy 600 cc-s implantátum is bőven kevés. Egy nagyobb implantátummal pedig – ilyen előzményekkel – nagy valószínűséggel újra gondjai lehetnek. Ezert az optimális forma se feszesség elérése érdekében mindenképpen szükségesnek találnám a mellfelvarrást, a bőrköpeny területének kicsinyítését. A felvarrással járó többlet hegeket azonban el kell tudni fogadni. Nyilván a kialakuló hegek hosszútávú kezelésével programjával együttesen kell bevállalni a felvarrást.

A fentieken túl szükség lehet meg egyéb más kiegészítő eljárásokra is. Az alsó pólus alátámasztásához speciális humán kadáver irha, vagy más biotechnológiailag előállított irha-analóg lehet szükséges (Integra/Alloderm). Az utóbbi lehetőség nem utópisztikus, hiszen a sokszoros műtéteken átesett amerikai nők közül sokan kaptak mar ilyen technológiával ellátást, pl. évekkel ezelőtt Angelina Jolie.

A mi praxisunkban a fenti, vagy a fentiekhez hasonló megoldások adnak jó eredményt, és vezetnek a műtét után a páciens elégedettségéhez. (Más kollégáknál alkalmazott elképzelhetően más megoldási kombinációk is eredményhez vezethetnek.)

Bízunk benne, hogy sikerrel jár majd műtétje, és visszanyeri a plasztikai sebészetbe vetett bizalmát, hiszen a mellplasztikai eljárások a legtöbb azon átesett nő számára életminőség-javulással, a pszichés és testi harmónia elérésével járnak.

A mellplasztikai beavatkozásokról részletes információt talál a drpataki.hu/mellplasztikainfo oldalunkon.

Üdvözlettel,

dr. Pataki Gergely

plasztikai sebész, a Premium Plasztikai Sebészet vezető orvosa

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.