Oversize könnyített mellimplantátum

2016-11-01

Kedves Doktor Úr! Köszönöm szépen a tájékoztatót, és a nagyon részletes konzultációt !A doktor úrral beszélgettünk az implantátum súlya miatti mechanikai hatásokról és emiatt keresgéltem-utánanéztem egy kisebb súlyú implantátumnak, ez a B-lite, esetleg megkérdezné nekem a doktor urat, hogy mi a véleménye erről a márkáról, mivel ő többet jár ilyen témában konferenciákra, hallani-e fenntartásokat erről esetleg és hogy dolgozik-e vele? Annál a nagy méretnél, melyet én szeretnék talán számít ez a súlykülönbség is? Várom szíves visszajelzésüket, akár telefonon is vagy a megadott elérhetőségeimen. Köszönettel: Ráchel


PMA
Kedves Ráchel!

Megkérdeztem Pataki doktort a B-Lite implantátumokról. Pataki doktor az Ön esetében nem tartja jelenleg reális alternatívának ezeket az új, enyhén könnyített implantátumokat.

Az általunk használt implantátumoknak, illetve az azt gyártó cégeknek több évtizedes múltja van (Amerikában pl. milliós nagyságrendű beültetett implantátummal) és ez állítható/állítandó párhuzamba kisebb számú (néhány ezer) páciens eredményéből levonható tapasztalattal.

A B-Lite implantátumokat gyártó és kifejlesztő G&G Biotechnology cég a fejlesztést már több éve dobta piacra. A cég maga is “kisérleti” jelleggel adja plasztikai sebészeknek jelenleg, és a tapasztalatok nagyon bíztatóak.

A cég azt a német gyártót találta meg, mely megfelelő garanciákat tud adni az implantátum burkának (tokjának) legyártására, ebbe helyezi saját fejlesztését, a kohezív szilikongéllel kevert könnyített boroszilikát részecskéket.

A B-Lite implantátumok könnyebbek, mint volumenben megfelelő társaik (a 800 köbcentis pl. kb. 600 g, 400 cc-s 320g körüli)
Számítani akkor számítana igazán a súlykülönbség, ha fele súlyú lenne, de hordozná a többi implantátum előnyét is. Nyilván ez irányba is folynak kutatások.
A helyes forma és pozíció, az implantátum üregének helyes kialakítása, valamint egy megfelelő melltartó éjjel-nappal történő hordása mellett a 20-25 % súly is számít (főként nagy) implantátum esetén.
A B-lite implantátumban lévő boroszilikátgolyók ugyan könnyítik az implantátum súlyát, de a szilikongél kohezívitását csökkentik, így az implantátum formatartóssága  veszíthet, de ez általunk is tesztelés alatt van.
Az implantátum drága, mivel a fejlesztést kell megfizetni ill. előállítási költsége nagyobb, mint a normál szilinkon implantátumoké.
Jelenlegi álláspontunk szerint kisérletes jelleggel egy ilyen implantátum beültethető, de a páciensnek viselnie kell az új implantátummal kapcsolatos fokozott rizikót is.

Pataki doktor még kérésére küldi még az egyik említett oversize implantátummal rendelkező glamour modell páciens nevét is, aki a tv-ben szerepelt tavaly.  A neve: Victoria Wild.

Várjuk szíves visszajelzését!
Üdvözlettel:

Rita

dr. Pataki Gergely plasztikai sebész asszisztense

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.