fbpx

PIP implantátum és terhesség

2015-03-03

Tisztelt Doktor úr! Kb.6éve pip implantátum lett beültetve. Rá kb 1.5 évre terhes lettem, szoptattam, majd ismet terhes lettem , szoptatok. Nem volt lehetőségem kivetetni. 4.napja 39 fokos lázam van. Kórházban kaptam antibiotikumot, nem tejláz, viszont a jobb mellem fáj belül, és oldalt enyhén piros folt látszik. Mit csináljak, hova forduljak? Anyagilag most nem engedhetek meg új műtétet, bármiféle biztosításról tudna esetleg, mivel pip-es implantátum? Megköszönném ha segítene. Gréta


PMA

Kedves Gréta!

Pataki doktor nevében köszönjük megkeresését!
Ez egy sürgősségi eset, tehát fordulhat a területileg illetékes sürgősségi, vagy sebészeti osztályhoz ambulanciához vasárnap is. Az esetet azonban az operáló plasztikai sebésznek lenne jó először megmutatnia.

A gyulladásnak több oka lehet. Nem javasoljuk a hosszan tartó szoptatást PIP implantátummal.
Az implantátum mielőbbi kivételét javasolja Doktor úr, amennyiben szivárgásra, vagy gyulladásra (ez fennáll), szakadásra utaló jel van (ultrahang, vagy mágneses rezonancia tomográfia vizsgálat kell). Ezt elvileg a területileg illetékes plasztikai sebészeten is elvégzik TB-re, mert egy kóros (és sürgősségi) állapot ‎megszüntetésről van szó. Új implantátumot csak térítéssel kaphat az adott plasztikai sebészeten‎ vagy egy magánintézetben.

Üdvözlettel:

 

Edit

dr. Pataki Gergely plasztikai sebész asszisztense

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.