Poliuretán (PU) mellimplantátum

2019-02-14

Tisztelt Dr.Úr! A poliurethan felszinu implantatumokrol szeretnek erdeklodni. Vegeredmenyben miben kulonbozik egy texturalt felszinutol? Ugy hallottam, hogy nagyon merev, nem formalhato pl melltartoval, ezaltal, hogy nem “mozog”, nincsen termeszetes hatasa; mintha oda lenne ragasztva. Ez csak az elso idoszakra vonatkozin, vagy ez a kesobbiekben is igy marad? Sportolas miatt viszont megis ebben gondolkozom, Mi a Doktor Úr velemenye errol a tipusrol, illetve mik a paciensek tapasztalatai? Koszonom szepen a valaszat! Rebeka


dr. Pataki Gergely

Kedves Rebeka!

Köszönjük érdeklődését a poliuretán (PU) bevonatú mellimplantátumok iránt, amelyek méltán egyre népszerűbbek. Az ilyen típusú implantátumokkal kapcsolatos sokéves tapasztalatunk alapján szerencsére Ön tévhitekkel találkozott, hiszen mindegyik állításnak az ellenkezője az igaz, és éppen ezek a PU bevonatú mellimplantátumok legnagyobb előnyei.

A speciális felszín még a texturált fajtáknál is jobban elősegíti a kitapadást a környező szövetekhez, így kiemelten ajánljuk azoknak az esetekben, amikor pl. fokozott a tokzsugorodás kockázata (korábbi tokzsugorodást követően, komplikáció miatti implantátumcserénél). Ilyen szövődmények előfordulása nálunk olyannyira ritka, hogy jóformán nincs is rá példa, máshol operált hölgyek azonban gyakran fordulnak hozzánk segítségkéréssel emiatt.

A poliuretán (PU) bevonatú mellimplantátum még ilyen „nehezített terepen” is természetes eredményt biztosít. Az „odaragasztott” hatás minden esetben műtéttechnikai hibára és/vagy nem megfelelően kiválasztott implantátumra vezethető vissza.

A sportolás önmagában nem feltétlenül indikálja a PU bevonatú implantátum használatát, ám a lehetséges alternatívák között szerepel. A legfontosabb ilyenkor, hogy legalább részben izom alá kerüljön az implantátum (ún „dual plane” technikával), vagy esetleg izomhártya alá (subfascialis mellplasztika).

A megfelelő implantátum és műtéti megoldás kiválasztásához elengedhetetlen a személyes konzultáció.

További információkat talál a mellnagyobbításról a drpataki.hu/mellplasztikainfo aloldalunkon.

Üdvözlettel,

dr. Pataki Gergely

plasztikai sebész, a Premium Plasztikai Sebészet vezető orvosa

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.