fbpx

Radiesse ráncfeltöltés orr melletti redőbe

2017-03-16

Tisztelt Doktor úr! Szem alatti hyaluronsavas feltöltéshez milyen anyagot használ, és miért nem ajánlja a radiesse-t? Orr melletti redőbe megfelelő ez az anyag? Köszönettel. Éva


dr. Pataki Gergely

Kedves Éva !

A karikás vagy fáradt szemek, vagy szem alatti sötét karikák oka a szövetek visszahúzódása, megereszkedése a területen, mely egy mélyebb könnyárok kialakulásával járó kontúrdeformitás. Sok ember életét keseríti meg, kezelésük az egyik legnehezebb probléma az arcon, csak és ezt kizárólag ezen a területen jártas plasztikai sebész végezze (ne bőrgyógyász vagy más szakorvos).

Nem minden esetet lehet megoldani feltöltéssel, gyakran kell kombinációban alsó szemhéjplasztika és/vagy arcközépemelés, vagy egyéb technikák.

Az alsó szemhéj területén (“a szem alatti”) hialuronsavas töltéshez kizárólag speciális összetételű és sűrűségű anyagot célszerű használni az optimális eredmény eléréséhez.Ez a fajta hialuronsav viszkozitása fokozott, sűrűsége azonban jóval kisebb, mint a konvencionális hialuronsavaké. A rövid láncú hialuronsavak fajlagosan több keresztkötést tartalmaznak így tartósabbak, mintegy másfél évig tart teljes felszívódásuk.

A Radiesse kálciumhidroxiapatitot tartalmaz és ez egy jóval “kötöttebb, keményebb” anyag, mint a lágyabb hialuronsav és nem alkalmas a nagyon laza alsó szemhéj területe és az arcközép átmenetének térfogati töltésére, rejuvenációjára. Mindig nagyobb szöveti reakcióval (duzzanattal, ödémával) jár, mint a hialuronsav. Jóval gyakrabban okoz keményebb “belső heget” (granulációt).

Az alsó szemhéj területén speciális (vékony) átmérőjű tű vagy vékony tompa kanül használandó a töltéshez. Ezekkel Radiesse-t nem is lehetne ide bejuttatni. A Radiesse alkalmas az orrszárny-szájzúg redő töltésére, mivel itt a szövetek vastagabbak és ezáltal az anyag előnytelen tulajdonságai elfedődnek, 3D szerkezetet jobban megtartó előnyös tulajdonságaiból következően hosszú távon majdnem olyan jó eredmények érhetőek el, mint az ide használandó nagyobb sűrűségű hialuronsavakkal.

Nagy tapasztalattal (csak és kizárólag ilyen szakorvos) rendelkező plasztikai sebész alkalmazhat ezen a területen mikrostrukturális sajátzsír feltöltést is az optimális és tartós eredmény eléréséhez.

Üdvözlettel,

dr. Pataki Gergely

plasztikai sebész, a Premium Plasztikai Sebészet vezető orvosa

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.