fbpx

Ödémaszerű zavaró hurka a szem alatt

2017-08-02

Tisztelt Doktor Úr! A jobb oldali szemem alatt egy ödémaszerű zavaró hurka alakult ki. Még korrektorral sem tudom eltüntetni. Régebben hyaluronsavval töltötték,de már az több,mint egy éve volt. Diazzal ( azt hiszem ez az enzim ) próbálták oldani,de semmi eredménye nem lett. Lézerrel is kezelték de az sem használ. Nagyon bízom benne,hogy Doktor Úr tud segíteni,mert már a közérzetemnek sem tesz jót ez az asszimetria a két szemem közt.Már többször írtam és várom válaszát! Köszönettel: Zsuzsanna


PMA

Kedves Zsuzsanna!

Pataki doktor úr nevében köszönjük a türelmét. Rendszerünkbe rengeteg e-mail folyik be nap mint nap, így kapacitás hiányában sajnos előfordul, hogy sokára tudunk csak válaszolni. Ráadsul Doktor úr folyamatban lévő külföldi misszió miatti leterheltsége, más sürgős esetek és hosszú várólistánk miatt nem értesítettük Önt egyelőre, de kollégáinkkal többször is átbeszéltük esetét. Ne haragudjon, hogy kérdésére egy újabb kérdést teszünk fel, de esetleg meg tudná írni az anyag nevét amit az Ön esetében használtak feltöltésre? Nagyban megkönnyítené a véleményezést, ha a Doktor úr pontosan tudná, hogy milyen anyag adott Önnél ilyen reakciót. Illetve tekintettel arra, hogy ennyi idő telt el mióta jelentkezett, történt-e bármilyen változás az állapotában?
A nálunk alkalmazott hialuronsavnál ilyen hosszan tartó vizenyő és kontúrdeformitás még nem fordult elő, de sok – máshol kezelt- hölgynek tudtunk már segíteni tanácsainkkal vagy másodlagosan optimalizáló műtéttel, beavatkozással. Ahogy asszisztenseim írják, küldje el kérem betöltött anyag típusát és egy aktuális fotót. Több ok is felmerül: helyi látens bakteriális fertőzés, vagy lokális allergia az anyagra. A hiázt csak óvatosan szabad adni, a lézer nem segít. Adott esetben egy antibiotikumos kúra megoldás lehet, nehezebb esetben sajnos egy alsó szemhéjplasztika során kell eltávolítani a konturdeformitást okozó anyagot és a körülötte kialakult gyulladt szöveteket. Mindegyik másodlagos beavatkozás számos szövődmény lehetőségét hordozza. A legideálisabb az az, ha személyesen megvizsgálja Doktor úr és így adok tanácsot a közeljövőben. Kérem, hogy a jelzett időben jöjjön el egy konzultációra.

Válaszát előre is köszönjük!

Anita

dr. Pataki Gergely plasztikai sebész asszisztense

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.