fbpx

Rosszul sikerült mellnagyobbítás Németországban, mit lehet tenni?

2018-06-15

Tisztelt Doktor úr! Általam látott munkái és a különböző fórumokon olvasott vélemények alapján gondoltam,hogy bizalommal fordulhatok önhöz, szükségem lenne még egy szakvéleményre. Németországban élek, itt volt mellnagyobbitasom 2018 májusában. Az orvosom,mivel ez igen nagy ország és itt nincs ismerősöm aki ajánlott volna bárkit is, internetes értékelő oldalak alapján választottam. Igyekeztem az anyagi korlataimon belül a legjobb orvost megkeresni. Münchenben volt a műtétem egy ambuláns klinikán. 200 cm3 dél Kóreai középmagas texturalt felszínű implantátumot kaptam, mondván, hogy nagyobb nem fér be.Emelett bimbó körüli felvarrásom is volt. Az operáció 7900 euróba került, gyakorlatilag az összes spórolt pénzem erre az álmomra ment el. Az, hogy nem vagyok elégedett, nem kifejezés. A mellbimbóm egyszerűen borzasztóan néz ki, a méret szerintem nevetségesen kicsi a mellkasi adottságaimhoz. A kívánságom egyébként egy szép teli B kosár lett volna, én is és a férjem is a kis melleket preferáljuk. Tegnapi nap folyamán a 3 hetes kontroll vizsgálaton jeleztem a problémát az orvosomnak, a válasza az volt, mind a mellbimbóm állapotát mind pedig a szerencsétlen méretválasztást illetően,hogy nagyon sajnálja, de gyakorlatilag az én "hibám" ebből ami nekem volt, ennyit lehetett kihozni. Én ezt a választ nem tudom elfogadni, számos mellnagyobbitas galéria tanulmányozasa után ezt egyszerűen csak a felelősség alól való kibújásnak tartom. Korrekció, stb szóba sem került,fogadjam el, próbálják meg együtt élni vele... Komplikaltabb esetekben is sokkal szebb eredményeket láttam,igy nem szeretném ezt az állapotot elfogadni. Szeretném a véleményét kérni,a mellékelt fotók alapján,hogy fogadjam e el az orvosom véleményét, vagy pedig én látom jól és ez bizony egy rosszul sikerült mellplasztika? Egy másik orvos véleményét is kértem, mert úgy hiszem, minimum kettő másik orvos véleménye szükséges, illetve a betegjogi képviselet is ennyit fog kérni amennyiben hozzájuk fordulok. A másik doktor véleménye egyébként az, hogy ez egy rosszul sikerült mellplasztika,sem az implantátum mérete, sem a választott technika nem volt megfelelő. 177 cm vagyok, 60-62 kg, mell alatti körméretem 74-75cm, 33 éves, két gyermekem van, többet nem tervezünk. Szép melleket szerettem volna,ehelyett szomorúságot és újabb rengeteg kiadást kaptam... E-mailben küldök képet az alapomról és a mai, 3 hetes műtét utáni állapotomról. További szép napot kívánok önnek, tisztelettel : Amina


dr. Pataki Gergely

Kedves Amina!

Köszönjük, hogy írt nekünk és megtisztelte Pataki doktort bizalmával.  Sajnáljuk, hogy ilyen viszontagságokon kellett keresztülmennie a külföldön elvégeztetett mellnagyobbító műtétje kapcsán, amelytől a testi-lelki harmónia helyreállását várta.

Nagyon sajnáljuk az Önnel történteket, ezért is és kérésének megfelelően szeretnénk eleget tenni annak, kérdéseire válaszolni.

Noha személyes konzultáció nélkül nehéz szakvéleményt mondani – hiszen ahhoz tapintásos és szemrevételezéses vizsgálat szükséges –, a fényképek alapján egy jól megválasztott csepp alakú (anatómiás) implantátummal meg lehetett volna oldani, hogy ne kelljen bimbó körüli felvarrást végezni, melynek a szabálytalansága minden bizonnyal zavarni fogja Önt. Sajnos az elfogadható mértéknél láthatóan nagyobb a bimbók méretkülönbsége és a szabályostól való eltérése.

Az említett ár Németországban nagyon olcsónak számít.

Sok müncheni plasztikai sebészt is ismerek, közülük számos kiválót is. Véleményem szerint az is felmerül, hogy egyáltalán van-e plasztikai sebész szakvizsgája az illetőnek ?! Érdemes lenne a Német Plasztikai Helyreállító és Esztétikai Sebészeti Társaság honlapján megnéznie, hogy az orvos teljes jogú tagja-e, mivel az egy fontos minőségi “mérföldkő” (kontrollált képzés és több ajánló kell hozzá – nehéz felvételi követelmények). (Deutsche Gesellschaft der Plastischen, Rekonstruktiven und Ästhetischen Chirurgen) Jelenleg (2018) – tudomásunk szerint – Magyarországon dolgozó orvosként egyedül Pataki doktor teljes jogú tagja a Társaságnak.  (https://www.dgpraec.de/dgpraec/mitglieder/ordentliche-mitglieder/?filter=P).

Az implantátum pedig, amit kapott, az alsó-közép minőségi- és árkategóriába tartozik. Mi a klinikánkon kizárólag prémium kategóriájú, élettartam-garanciás implantátumokat alkalmazunk, elsősorban amerikai márkákat és német (Polytech) márkát. Nehéz átlátni, hogy Németországban miért nem német implantátumot ültettek be. Nyilván a spórolás végett.

Az Ön esetében sajnos klasszikus félreértés és szerencsétlen helyzet kombinációja állhatott fenn, amikor is a plasztikai sebésznek (?) nem sikerült megértenie a páciens elvárásait, illetve félt a megfelelő méretben gondolkodni.

Magyarországon sok jó plasztikai sebész van, így érdemes hazajönni és közülük választani a korrekciós műtéthez, amely valószínűleg implantátumcsere lesz méret-, forma- és zsebváltással, esetleg poliuretán bevonattal a beágyazódás megkönnyítésére.

Zárásként még egyszer hozzátenném, hogy bár egyetértek a másik véleményező kollégával, pusztán a fotók alapján nem szabad egy műtét eredményét „elrontottnak” titulálni: az összes aspektus mérlegelése szükséges hozzá fizikális vizsgálattal.

Szakvéleményt vizsgálat nélkül nyilván nem tudunk adni (pláne nem csatolható be egy ilyen vélemény bármely perbe), a betegjogi képviselő pedig a páciens és az orvos közötti békéltetést szolgálja, nem fog ilyen szakvéleményt kérni.

Üdvözlettel,

Krisztina

dr. Pataki Gergely plasztikai sebész asszisztense

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.