fbpx

Roncsolt szélű seb

2010-09-26

Tisztelt Doktor Úr ! 3 hete kerékpáros balesetet szenvedtem. Az orromat össze kellett varrni.A varratszedés után szépen javul. Sajnos a felső ajkamon bal oldalon szabálytalan 1 cm es roncsolt szélű seb keletkezett amit szintén összevarrtak.Most hogy a varratot kiszedték /ez egy hete volt /a bal oldalon a szám láthatóan feljebb van és ez rendkívül elkeserít nagyon csúnya lett az arckifejezésem.Van -e remény hogy idővel ez egy kicsit lejjebb megy vagy így 45 évesen már nem várható javulás ?Mit javasol mit tegyek? Köszönöm válaszát Tisztelettel : Judit


PMA

Kedves Judit !

Az ajaksebek pontos egyeztetése az Ön által leírt sebek esetén rendkívül fontos, hiszen az ajakpír határának fél milliméteres eltérését is látja a szemünk optikailag, pláne, ha a szájmozgásnál nagyobb elmozdulás is történik.
Én az ilyen sebeket – az ajakpír határának egyeztetését- bejelölések után általában lupéval (nagyító-szemüveggel)szoktam egyeztetni. A legoptimálisabb, ha plasztikai sebész lát el arcsebeket, vagy ha erre nincs lehetőség akkor is tudja érvényesíteni a sebész ill. baleseti-sebész a plasztikai sebészeti irányelveket. Nem kétlem, hogy kiváló tudású baleseti sebész kolléga látta el. A seb a korai mozgások miatt is elmozdulhatott.
Problémája megoldására hónapokkal később esetleg egy hegrevízió (felfrissítés és újraegyeztetés) vagy amennyiben az esztétika elfogadhatóbb lesz, tetoválást lehet ajánlani (csak ezzel is el lehet érni szép eredményt). Minden esetre a legfontosabb, hogy konzultáljon szakorvossal. Plasztikai sebészként szívesen segítek, ha bejelentkezik emailen. (www.drpataki.hu)

Minden jót !

dr. Pataki Gergely

dr. Pataki Gergely

plasztikai sebész, a Premium Plasztikai Sebészet vezető orvosa

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.