fbpx

Sérvem van?

2011-11-26

Tisztelt Dr. Pataki Gergely Kérdésem a következő lenne: nem olyan rég írtam Ön-nek,hogy edzek(súlyzózóm)és a hasfalnál,és a csípőmnél állandóan feszítő érzést érzek. Hétfőn lementem edzeni a terembe,fekvenyomás valami borzalmas volt,40kg-ot alig tudtam kinyomni,annyira feszítő érzést éreztem a(lágyéknál,csípőmnél,hogy nem tudtam koncentrálni a nyomásra)hogy inkább abba is hagytam az edzést,és hazamentem.Másnap elmentem a dokihoz,azt mondta hogy a "jobb sérvkapu nyomás érzékeny,1 hónapig pihenés,és aztán fokozatos terhelés,ha nem múlik el,akkor sérv műtét jön szóba" Akkor most sérvem van?? Miért nem ultrahangozott meg,és abból kiderülne hogy van-e sérvem,vagy nincs? Vagy ultrahang nem mutatja ki? Mert ha sérvem van,akkor szerintem hülyeség pihentetni 1 hónapot,és megint terhelni,mert az ugyanúgy kijönne vissza erőlködésnél/terhelésnél,hanem akkor már most megműttetném magam,hogy minnél hamarabb meggyógyuljak!! És műtét után,lehet majd ugyanúgy súlyzózni,mint régen??? Válaszát előre is köszönöm: Attila


dr. Pataki Gergely

Kedves Attila ! November 19-én késő este az alábbiakat válaszoltam Önnek ! (a kérdések és válaszok listájában található).
Kérem olvassa el:

Kedves Attila !

Így látatlanban nehéz…..
A fentiek alapján inkább az lehet, hogy porckorong sérve van és ez sugárzik a csípő és a lágyék felé.
Egyébként a lágyéksérvet manuális vizsgálattal is nagy biztonsággal ki lehet zárni, pláne ha már két sebész is vizsgálta.
Differenciáldiagnózisként felmerülhet combsérv, de a súlyzózás és a frissen elkezdett edzések miatt én inkább porckorong előboltosulásra gondolok (L2, ill. L5S1- ez a fenti tüneteknek megfelelő ideggyökök jelzése)

Menjen el a háziorvosához, majd vele megbeszélve, amennyiben ő is kizárt más betegségeket, beutalja idegsebészetre vagy rheumatológushoz.

Ez a dolgok valószínű menete.

Üdvözlettel,

dr. Pataki Gergely

plasztikai sebész, a Premium Plasztikai Sebészet vezető orvosa

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.