Striák eltüntetése

2018-09-13

Tisztelt Doktor úr! A térdhajlatomba vannak striák, amik borzasztóan zavarnak! Plasztikai műtéttel eltüntethető a stria? Ha nem, mit lehet tenni ? Mit tudok tenni a terhesség során keletkezett hasi striáimmal? Köszönettel: Anita


PMA

Kedves Anita!

A stria lényegében a bőr irharétegének hege. Sajnos csak az adott bőrterület kimetszésével tüntethető el (jelen esetben térd-kontúrplasztika, combplasztika) azonban az ezzel járó hegek legtöbbször sokkal jobban zavarják a pácienst, mintsem hogy érdemes lenne nekivágni. A zsírleszívás ronthatja a helyzetet, mert a kifeszülő stria összeeshet és ráncosabb lesz, árnyékot vet és feltűnőbb, zavaróbb lesz. (Ahol nagy és kivehető bőrterületen helyezkedik el a stria, pl. alhas, vagy mell alsó része, ott a bőrfelesleg eltávolításával megszabadulhatunk a striáktól is: pl. hasplasztika, vagy mellfelvarrás, de ezekben az esetekben hegek lesznek az adott testtájékokon.)
A sajátzsír visszatöltés és a striákba történő FNFG (Fine Needle Fat Grafting) javíthatja a striák színet és texturáltságát, ugyanígy az orvosi mikropigmentació is, de csak a stria színét teszi a környező bőr színével hasonlatosabbá.
Üdvözlettel,

Zita

dr. Pataki Gergely plasztikai sebész asszisztense

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.