fbpx

Szem alatti árok, arcfiatalítás

2015-06-04

Tisztelt Pataki Doktor Úr, kolléganőjével folytatott telefonos beszélgetésemre hivatkozva, azzal a problémával fordulnék Önhöz, hogy 5 és fél éve csináltattam (nem Önnél) egy hialuronsavas ráncfeltöltést a szemem alatti árkok megszüntetésének érdekében. Meglepő módon, csak az utóbbi pár hónapban kezdett el felszivódni, de nem egyenletesen és a jobb szemem alatt olyan hatást kelt, mintha be lenne dagadva. Próbáltam róla fotót késziteni, de nem adja vissza a valóságot. Létezik valamilyen eljárás, amivel meg lehet gyorsitani a maradék anyag felszivódását? Ha minden igaz egy Restylane nevű anyagot használtak. Nagyon sokat jelentene nekem, ha tudna a közeljövőben fogadni, mert borzasztóan zavar ez az állapot. De természetesen egyelőre az emailes válaszának is nagyon örülnék! Üdvözlettel: Judit


dr. Pataki Gergely

Kedves Hölgyem!

Létezik olyan páciens, akinél a jó helyre töltött hialuronsav ilyen sok évig megmarad. Általában ez az orr szájzúg redő, de a szem alatti árokban (könnyárok) is előfordulhat. A hialuronsav általában bekapszulálódik, a szervezet vékony hártyát képez körülötte és lezárja. Így nem tud felszívódni és tulajdonképpen egy implantátumként működik. Szerencsés eset.

A hialuronsav azonban nem örök és ha a hártya fala valamely oknál fogva elvékonyodik (pl. öregedés) a szer elkezd felszívódni.

Több oka lehet az Ön által leírt jelenségnek (kezdődő szem alatti egyenetlenség) és több megoldása jöhet szóba:
-újabb hialuronsavas feltöltés
-alsó szemhéjplasztika
-mikrostrukturális sajátzsír feltöltés
-botox
-a fentiek kombinációja.
Azt, hogy melyik a leginkább hatásos, azt egy konzultáción egy részletes vizsgálat után lehet eldönteni.

Várjuk szeretettel bejelentkezését egy arcfiatalítási konzultációra!

 

dr. Pataki Gergely

plasztikai sebész, a Premium Plasztikai Sebészet vezető orvosa

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.