fbpx

Szem alatti karikák

2015-01-06

Tisztelt Klinika! Küldöm fotóimat véleményét kérvén. A szemem alatti területet (sötét karikákat és beesést) töltettem fel külföldön fél-fél amulla hialuronsavval. A töltés után három napig szuper volt az eredmény, ezt követően visszaállt minden az eredetire. Az orvos 2-3 Ampullát javasolt, de én egy mellett döntöttem. Nem hiszem hogy sokkal másabb lett volna az eredmény, mert egy után sincs változás. Őszintén szólva el is ment a kedvem az egésztől..! Ez a hozzáállás cseppet sem szimpatikus, hogy elmegy az ember egy problémával, a végén meg nem hogy a pénzéért nem kap semmit. Drága is volt. Gyakorlatilag az első alkalommal már szájfeltőltéstől kezdve a botoxig már minden szóba került, holott én nem ezért mentem oda és az én esetemben nem is indokolt..! A fényképes meggyőzésről meg annyit, hogy jó hogy elszörnyülködtem amikor megláttam, mert ilyen rossz képet még életemben nem készítettek rólam.. illetve az előtte utána képek is látszódnak, hogy más fényképezőgép beállítással és más megvilágítással készültek! Arról nem is beszélve, hogy az orvos még engem próbált beállítani negatívan, mert mertem szóvá tenni, hogy semmi változást nem látok a pénzemért, amit a férjem és más objektív látásmóddal rendelkező barátaim sem láttak. Nos, hát mit lehet tenni az én esetemben Ön szerint ? Nagyon köszönöm a választ ! Erika


PMA

Kedves Hölgyem!

Több időre lett volna szüksége a mérlegeléshez, esetleg több konzultációra lett volna szükség; illetve egy beavatkozásra csak is kizárólag hosszú gondolkodási idő után lett volna szabad Önnél sort keríteni. Az orvosa Önnek 2-3 ampulla hialuronsavval történő arcfeltöltést javasolt. Ebből Ön egyet kért, melyet gondolom kivételesen elvégeztek. Mi általában nem szoktunk ennyire eltérni a javasolt terápiától, de néha megtesszük a páciens kérésére. Orvosa megpróbált egy ampullával (könnyárkonként fél ampulla) látványos eredményt elérni, de ez nem sikerült. Sajnáljuk tehát, hogy ezzel nem lehetett elérni látványos eredményt, illetve, hogy nem lát változást. Itt az orvos semmi esetben sem szabad, hogy Önt hibáztassa, véleményünk szerint mindig a páciens szubjektív megítélése számít.
Az árakkal kapcsolatban megjegyezzük, hogy az alkalmazott anyagok igen drágák és itt nem kozmetológiai ellátásról, vagy felületi hialuronsav töltésről, hanem az arc mély térfogati töltéséről van szó, mely bonyolultsági fokában és árában sem egy kategória a fentiekkel.
Az Ön elmondása szerint a töltés utáni napokban az elért eredménnyel elégedett volt. Ez egyébként jó hír és azt jelenti, hogy az oldalankénti fél ampulla, plusz az ödéma (mely további fél-egy ampulla hialuronsavnak megfelelhet) az hatékony volt, tehát további töltéssel lehet a jövőben Önnél látványos eredményt elérni.

Az orvosi fototechnikák standardak. Csak standard beállítási szögeket és megvilágítást szabad használni vakuval és a nélkül. Sajnáljuk, ha ebben Ön valamiféle manipulációt vélt felfedezni.

A bizalomvesztés miatt javasoljuk, hogy keressen másik ellátó helyet, vagy alternatív megoldást. Ehhez némi összefoglaló támpontot szeretnénk adni, Doktor úr elmondásának és a képeknek megfelelően.
Doktor úr pl. az Önéhez hasonló esetben nem vállalná a szálbehúzást, PRP terápiát, felületi lézeres dermabráziót, mert az véleménye szerint nem vezetne eredményhez. A szemhéjplasztika, illetve az arcközép-emelés drága és korai eljárások az Ön esetében, de évekkel később szóba jönnek. Botoxxal a szarkalábakra lehetne kedvező hatást gyakorolni, de csak kiegészítésképpen. Az ajakformálás és a botoxterápia természetesen megemlíthet a konzultáción, de csak kiegészítésképpen. Mivel mi nem egy arcrészt kezelünk, hanem összességében nézzük az arc teljes harmóniáját, fontosnak látjuk megemlíteni a kiegészítő kezelési lehetőségeket, miközben természetesen a fő problémára koncentrálunk.
A könnyárok területének behúzódása és az arcközép süllyedése például következményei a fenti helyekről történő volumen (kötőszövet) felszívódásának, melyet csak volumetrizálással lehet megoldani. Az okok és hatások összefüggenek, a volumetriázálást nem csak a középarc területén de a járomív tájékán is el kell végezni. Ez az úgynevezett komplex térfogai arcfeltöltés vagy liquid facelift, mely jó megoldás lehet a képek alapján Doktor úr szerint az Ön esetében. Hátránya, hogy több ampullára van szüksége, évente fenntartó dózis kell, és ez nem olcsó.

Még egyszer sajnáljuk az esetét, minden jót kívánunk Önnek és szívesen látjuk egy konzultáción, amennyiben gondolja.

Üdvözlettel:

Sarolta

dr. Pataki Gergely plasztikai sebész asszisztense

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.