fbpx

Szem alatti rész feltöltése saját zsírral

2013-04-28

Kedves Doktorúr! Érdeklődni szeretnék, hogy szem alatt saját zsírfeltöltés mennyire tartós? Olvastam róla már, hogy egy része felszívódik ezért szükséges egy második alkalom pár héttel később. Ha feltöltetem a szemem alatt, akkor ez nem olyan mint a hyaluronsav, hogy félévente ismételni kell mert felszívódik? Mennyire tartós? ez végleges? Köszönöm válaszát! Üdvözlet!


dr. Pataki Gergely

Kedves Hölgyem !

Felvetett problémája kapcsán legtöbbször a szemek alatti terület beesettségére, karikákra, a könnyárok túlzott láthatóságára gondolunk.

Az alsó szemhéj (szem alatti karikák okai) és a középarc területének műtétei az egyik leggyorsabban változó fejezetek az esztétikai plasztika sebészetben. A trend a volumetrizálás, a maradák zsír megtartása és saját zsírszövet bejuttatása az elvékonyodott területekbe; a feltöltés után az esetleges bőrfelesleg kimetszése. (Amennyiben az alsó szemhéj kötőszöveti rostjai megereszkedtek, szükség lehet a szemhéj vázának feszesítésére külső “szemzúgrögzítés” formájában (canthopexia). Nagyon táskás szemeknél esetleg szükséges lehet a zsírfelesleg (táskák) részleges eltávolítására, de gyakran inkább a zsír-átcsoportosítást választjuk, azaz pl. eloszlatva egyenlegesebbé tesszük a területet.) A volumetrizáláshoz gyakran használok a saját zsír mellett hialuronsavat is. A felső szemhéj esetében is szóba jön volumetrizálás, azaz sajátzsírszövet bejuttatása.

A volumetrizálás két módon jön szóba: felszívódó szintetikus (bioresorbábilis) anyaggal, leginkább hyaluronsavval, vagy saját zsírral:

A hyaluronsavas megoldás csak igen jártas kezekben vezet eredményhez. Számos oka lehet a szem alatti karikák hialuronsavas feltöltés utáni rosszabbodásának, és ebből kifolyólag a páciens elégedetlenségének. Gyakori problémák:
-nem közvetlenül a csonthártya fölé kerül a beadott anyag, -nem jó minőségű anyag kerül a szervezetbe, -nem elegendő anyag kerül a szem alatti területre, -túl sok anyag kerül befecskendezésre, -a fenti négy ok kombinációja, -szöveti állapot miatt a pácies nem alkalmas ilyen beavatkozásra.

A saját zsírral való feltöltést általában egyszer kell elvégezni, ritkábban többször, de semmi esetre sem néhány hét múlva. (mindez nagymértékben függ a plasztikai sebész által választott módszertől és a betöltött anyag mennyiségétől). A betöltött és megtapadt zsírszövet élethosszig megtapad, azaz a szem alatti részen a donorterület és a fogadó terület (egy még nem teljesen tisztázott módon) “életútját” járja be: lassan vékonyodva (ahogyan szöveteink) évtizedekig látványos javulást eredményez.

Egy ilyen nehéz beavatkozásnál igen fontos, hogy az esztétikai plasztikai sebészetben jártas plasztikai sebészt válasszunk orvosunknak.
Kérem, forduljon plasztikai sebészhez szem alatti karikáival. Amennyiben, gondolja mi is segítünk !

Téjékozódhat még itt is : http://www.drpataki.hu/szemhejplasztika

dr. Pataki Gergely

plasztikai sebész, a Premium Plasztikai Sebészet vezető orvosa

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.