fbpx

Szem alatti sötét karikák eltüntetése hialuronsavval (szemárok-feltöltés)

2016-06-06

Tisztelt Doktor ur! Erdeklodni szeretnek a karikas szem ( szemarok) feltoltesevel kapcsolatban. Pontosan milyen termeket hasznalnak es milyen technikaval juttatjak be a bor ala illetve hasznalnak e tompa kanult a feltolteshez? Van e lehetoseg ultrahangos szem koruli bor atvizsgalasra a muvelet kozben illetve megelozoen, a lehetseges komplikaciok (arteriaba injektalas) elkerulese erdekeben? Nagyon aggodom a lehetseges kovetkezmenyek miatt es szeretnek egy olyan orvost talalni, aki mar nagyon sok ilyen kezelest vegrehajtott, legfokeppen a szem koruli teruletre specializalodott. A hialuronsavas es zsir feltoltes is erdekelne, attol fuggoen melyik preferalt az en esetemben. Koszonettel: Netti


PMA

Kedves Netti!

Köszönjük megkeresését.

Problémájára a legegyszerűbb és leggyorsabb megoldás a hialuronsavas feltöltés. Klinikánkon nagyon sok ilyen beavatkozást végzünk.

A könnyárok területére (a szem alatti sötét karikákra) kifejezetten egyes hialuronsav termékek (pl Juvederm Volbella) a leghatásosabb tapasztalataink szerint. Szinte azonnal látszik az eredmény, a gyógyulási idő általában néhány nap. Beavatkozás után egy kontrollra, arcmasszázsra kell visszajönni.

Az artériába injektálás igen ritka szövődmény, amely helyes beadási technikával – nem pedig ultrahanggal – kerülhető el a leginkább. Sőt: a lágyrészultrahang ezen a területen lehetetlenné teszi a megfelelő feltöltést.

Teljes mértékben egyénfüggő, hogy vékony tűs vagy tompa kanülös módszert érdemes alkalmazni. Mindkettővel szép eredményt lehet elérni.

A sajátzsír-visszatöltésre való alkalmasság csakis személyes konzultáció alkalmával derülhet ki. Gyakori testsúlyváltozás esetén például nem érdemes lipofillinget alkalmazni, hiszen a zsírsejtek méretváltozása a vékony bőr alatt mindig látszana – ekkor kizárólag hialuronsavas feltöltés ajánlott, amely legalább 1,5 de sokszor 2 évig tartós hatást eredményez.

A szem körüli régióra specializálódott orvos a plasztikai sebészet és a szemészet határterületét műveli. (Ez semmi esetre sem bőrgyógyászati(!) kompetencia) A oculoplasztikai sebészetnek, periorbitális plasztikai sebészetnek hívjuk a területet. Alapvetően a plasztikai sebészek többsége rendelkezik kellő tapasztalattal a terület rutin beavatkozásainak elvégzésére. A szem alatti töltés ilyen. Intézetünkben a szemész szakképesítéssel bíró Magyar Sarolta doktornő áll rendelkezésre a komplexebb oculoplasztikai (szemplasztikai) beavatkozások elvégzésére.

Üdvözlettel:

Klára

dr. Pataki Gergely plasztikai sebész asszisztense

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.