fbpx

Szem alatti sötét karikák

2018-05-12

Kedves Doktor úr! Az én problémám fiatal korom ellenére a szem alatti elég sötét karikák. Táskák nincsenek, csak a barnás foltok, amik nagyon zavaróak. Próbáltam már mindent, nem használt semmi, betegség nem áll a háttérben, így a bőrgyógyász szerint ez öröklött hajlam. Valószínűleg igaza van, hiszen apukám szeme alatt is sötét foltok vannak, viszont én nem mindig néztem ki így, ez a probléma körülbelül 2-3 éve jelent meg. Belefáradtam abba, hogy kozmetikai termékekkel fedjem el, ha nem lennének a sötét foltok, nem is sminkelnék. Így arra jutottam, hogy mindenképpen szeretnék valamilyen beavatkozást az ügy érdekében. Amennyiben táskák/ráncok nincsenek, csak a sötét elszíneződés, mit ajánlana nekem? 20 éves vagyok, nagyon nem szeretnék így maradni, tönkre teszi az életem, bármilyen lehetőség érdekelne, ami segíthet. Köszönettel: Kitti


dr. Pataki Gergely

Kedves Kitti!

Köszönjük megkeresését. Problémája ilyen fiatal korban sem ritka. Sok olyan páciens fordul hozzánk, akik öröklött tényezőknél fogva hajlamosak a szem alatti sötét karikák kialakulására, mert azon a területen kevesebb zsírszövetük van. Ilyenkor hialuronsav gondosan megtervezett és körültekintő beadásával tudunk térfogatpótlást, illetve tökéletes eredményt elérni a szemkörnyéknél.

Semmi akadálya annak, hogy akár 20 éves korban sor kerüljön erre a beavatkozásra, mely testazonos anyag befecskendezését jelenti az érintett területre. A klinikánkon használt prémium minőségű hatóanyag hatása 1-2 évig tart – utána felszívódik, és a terápiát meg lehet ismételni.

Sajátzsír-visszatöltésnél pedig a más testtájról (például hasról) leszívott zsírt speciális feldolgozási eljárást követően kis adagokban juttatjuk a könnyárokba, hogy a szövetek ott megtapadva maradandó hatást tudunk elérni. A testsúly-változás esetén a donor terület fogyási és hízási hajlandóságát mutatja a beültetett zsír, ezért nagyon előrelátó módon adhatja ezt be plasztikai sebész. Az eljárás megismételhető.

A barnás foltokra is van megoldás: lézeres kezeléssel halványíthatóak, amennyiben a személyes konzultáció során kiderül, hogy valódi pigmentfoltokról van szó. Gyakran a sötét szín a öröklött pigmentek konzekvenciája, itt is lézeresen lehetséges segíteni, de teljes eliminálódást nem szabad várni!

Az említett beavatkozásokról itt olvashat bővebben:

Üdvözlettel,

dr. Pataki Gergely

plasztikai sebész, a Premium Plasztikai Sebészet vezető orvosa

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.