fbpx

Szeretném a mellimplantátumaimat kicseréltetni

2017-05-14

Kedves Pataki Dr és Csapata, California-ban élek már 22 éve és az egyik ismerősöm ajánlotta. Szeretnék egy időpontot kérni konzultációra. Nyáron érkezem Magyarországra és Június 22-ére vagy 23-ára szeretnék időpontot kérni ha lehetséges mivel csak azokon a napokon leszek Budapesten. Később szeretnék a műtétre visszautazni Magyarországra valamikor November végén. 2004-ben volt mell nagyobbításom elvégezve itt San Diego-ban sós oldatos implantátummal izom alá helyezve hónalj alatti vágással. 6 évvel később gyermeket szültem és ezután volt jobban érezhető a tokosodás a jobb oldalon és a jobb oldali implantátum magasabban is helyezkedik azóta. Szeretném az implantátumokat kicseréltetni és a szükséges korrekciót elvégezni. Sok érdekességet lehet hallani a szilikon implantátumokról. Melyiket javasolja, a szilikon implantátumot vagy az élettani sóval töltöttet, vagy a saját zsírral történő mellnagyobbítást ? A legszebb legtartósabb melleket szeretném megcsináltatni. Előre is köszönöm válaszukat. Tisztelettel Rebeka


PMA

Kedves Rebeka!

Pataki doktor nevében elnézést kérünk a késedelmes válaszért. Sajnos a műtéteink és pácienseink nagy száma miatt a naponta beérkező leveleket időnként csak késve tudjuk megválaszolni!

Próbálunk segíteni. Köszönjük jelentkezését és ajánlónknak az ajánlást. Igen, valóban sok kaliforniai magyar vendégünk volt. A megadott időpontokban Pataki doktor egy afrikai plasztikai sebészeti missziót vezet, ezért nem tud Önnel találkozni. Szívesen megszervezünk azonban Önnek egy Skype konzultációt, mely során lehetőség nyílik egy virtuális állapotfelmérésre és tanácsadásra. Ezek után amennyiben úgy gondolja szívesen adunk időpontot november elejére implantátumcserére, mivel Pataki doktor november második felében újabb misszióba utazik.

Engedje meg, hogy általánosságban néhány szót ejtsünk az implantátumok anyagáról, mely választ adhat kérdéseire is.
Sok újítás jött ki az elmúlt 50 évben a mellimplantátumokkal kapcsolatban, mégis a formatartó (kohezív) szilikon géllel töltött mellimplantátum bizonyult legbiztonságosabbnak, hosszútávon legtartósabbak és a legtermészetesebb tapintatúnak.

A sóoldattal töltött implantátumok burka szintén tartalmaz szilikont, az a része érintkezik a szervezettel, de a folyadék évente több százalékot veszíthet térfogatából, mert a tokon keresztül kidiffundál. Ezeknél az implantátumoknál, ahogyan Ön is leírja, nagyobb a tokzsugorodás, a malpozíció (elmozdulás) lehetősége, még akkor is, ha izom alá ültetik be. A sóoldatos implantátum a legkevésbé formatartó implantátum.

A formatartó szilikon géllel töltött implantátumok biokompatibilisek, emberi-állati szövetekre nézve ártalmatlanok, a szervezet mint „barát” anyagot kezeli. Ezekkel az implantátumokkal élethű közeli természetes látványú és tapintású mellek alkothatóak a jól kivitelezett plasztikai sebészeti műtét eredményeképpen.

A szilikon és a sóoldat (vagy pl. cukoroldat) ötvözésére már korábban is volt példa, de nem bizonyult jobbnak a formatartó (kohezív) szilikon géllel töltött mellimplantátumoknál. Jelenleg a Texasban gyártott IDEAL implantátum ötvözi legjobban mindkét kategória előnyeit, fiziológiás sót tartalmazó többszörös szilikon burkolatú implantátum, mely majdnem olyan kellemes tapintatú, mint egy kohezív szilikon gélt tartalmazó implantátum.

Úgy vélem, hogy jelenleg csak egy megfelelő méretű és formájú kohezív szilikongép töltésű mellimplantátummal lehet maximalista módon mellnagyobbítást végezni a páciensek többségénél a méretbeli és formabeli kívánságok figyelembevételével.

Aki mindezek ellenére fél a „baráti anyag”-tól a szilikontól, annak opcióként ideális esetben történhet mellnagyobbítása  még mikrostrukturális saját zsírral is, erről bővebben honlapunkon olvashat….

Erre a műtétre valószínűleg Ön – a meglévő implantátuma és a melle szerkezete miatt – nem alkalmas.
Mellnagyobbítás többféle mellimplantátum beültetésével végezhető, a választék a plasztikai sebészet dinamikus fejlődésével folyamatosan bővül. A legjobb minőségű szilikon mellimplantátumok több, mint 100 minőségellenőrzési ponton mennek keresztül, gyártási folyamatuk az űrtechnológiával vetekszik, vagy meghaladja azt.

A mellnagyobbítás során használt implantátumok is fejlődnek, egyre több fajtájú, formájú és méretű érhető el már itthon is. Jelenleg a kiváló minőségű kohezív szilikon-gél alapú mellimplantátumokat tartjuk a legtermészetesebbnek és legformatartóbbnak hosszú távon. Mintegy 30 millió nőnél használták ez idáig eredményesen.

Mi az implantátummal végzett mellnagyobbításhoz (méretnövelő emlőplasztikához) a szilikon implantátumok új generációját használjuk plasztikai sebészetünkön. Ezek mind formájukban, mind tapintásukban hasonlítanak a természetes mellekhez, és beültetve nem okoznak idegentest-érzést.  A stabil összefüggő (kohezív) gélszerkezet még baleset esetén is meggátolja, hogy a töltőanyag kifolyjon, ezért ezek az implantátumok a sóoldattal feltöltött implantátumokkal összehasonlítva sokkal jobb minőséget képviselnek. Az implantátum felszíne optimálisan kötődik a saját testszövethez, így ritkán okoz a mellnagyobbítás kötőszöveti gyulladást.

A mellnagyobbítás során használt implantátumok a legszigorúbb minőségbiztosítási rendszereknek is megfelelnek (FDA engedély – Amerikai Ellenőrzési Hatóság – a világ egyik legszigorúbb minőségbiztosítási rendszere: ezzel a tanúsítvánnyal igen kevés implantátum rendelkezik.; CE – EU Ellenőrzési Hatóság, illetve hogy a gyártó élettartam garanciát biztosít implantátumaira.)

Klinikánkon az új mellméret kialakításánál minden esetben a hölgyek testalkatát vesszük figyelembe. Adott esetben kerek sóoldatos implantátumát, amennyiben a bimbó nem ereszkedett meg és nem szükséges kiegészítő mellfelvarrás, kerek szilikongél töltésű implantátumra cseréljük. Leggyakrabban cseppformájú, úgynevezett anatómiai implantátumot használunk, mely a leginkább természetes formát eredményezi. 3 cm es mellzsír vastagság alatt a természetesség eléréséhez véleményünk szerint mindenképpen az anatómiai implantátum választandó. Ugyanakkor testalkattól és mellalkattól függően, valamint egyéni igényekhez igazodva, ritkábban egy kerek implantátum adhat szebb és a páciens számára tökéletes eredményt.

Az anatómiai implantátummal történő mellműtét nehezebb technikailag, mint a kerek implantátummal történő mellnagyobbítás. Sokszor lehet hallani “butaságokat” az anatómiai implantátumokkal kapcsolatban. Nem igaz az a tévhit, hogy az anatómiai implantátum könnyen elfordulhat. Az implantátumokat leggyakrabban részben izom alá ültetjük be. A hónaljból beültetett implantátumokat általában a mell alatti redőben ejtett metszésből cseréljük ki, de más opciók is szóba jönnek.

Mindezekről egy személyes, vagy az Ön esetében kivételesen egy virtuális konzultáció keretein belül informálódhat.

Üdvözlettel,

 

Krisztina

dr. Pataki Gergely plasztikai sebész asszisztense

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.