Szeróma

2013-04-07

Tisztelt Doktor Úr! Fél éve volt mellnagyobbító műtétem! Poliuretános implantátumot ültettek be! Pár napja úgy érzem, mintha folyadék lenne az egyik mellemben! Kialakulhat még ilyenkor is seroma? Ezt UH-val tudják megállapítani, hogy van e valóban folyadék benne? Hónap végén megyek kontrollra az orvosomhoz. Okozhat ez addig problémát? Ha mégis seroma, akkor felvágják,és drain csövet tesznek bele? Ez után ismét varrat lesz a mellemben? Önnek mi a véleménye a poliuretános implantátumról? Nekem azt mondták, hogy ennél a fajtánál nem fordul elő seroma! Sok rosszat is hallottam erről az implantátumról, Ön tud valami megnyugtatót mondani, hiszen már fél éve ezzel élek együtt, és mindig aggódom. Megtisztelő válaszát előre is nagyon szépen köszönöm!


dr. Pataki Gergely

Kedves Kérdező!

Elképzelhető, hogy az implantátum körül, a kötőszövetes tokban van még folyadék (Savós folyadékgyülem (szeroma)), de ennek kicsi a valószínűsége (késői szeróma).
A poliurethan implantátumnál ennek még valamivel kisebb az esélye, mint más borítású implantátumnál.
A kis szerómát nem szokták eltávolítani, általában felszívódik magától. Ettől különösebb baja nem lehet. Nagyobb folyadékgyülemet tapintással is lehet érezni, ha kevesebb van akkor csak ultrahang vagy MR vizsgálat mutathatja ki. Ennek eltávolítása szükséges lehet.
Annak feltérképezésére, hogy mi lehet a probléma és esetlegesen kell-e tenni valamit: keresse fel plasztikai sebészét.

Üdvözlettel,

dr. Pataki Gergely

plasztikai sebész, a Premium Plasztikai Sebészet vezető orvosa

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.