fbpx

Szeretném plasztikáztatni a kötényhasamat

2011-03-06

Kedves Dr. Pataki Gergely! Azért fordulok Önhöz,mert olvastam a kérdéseit,és válaszait,és nagyon szimpatikus,ahogy részletesen elmond mindent. 2009-ben szültem kislányomat császármetszéssel 4720g-al.Csúnya kötény hasam alakult ki. A császárom teljesen rendben van orvosi szakvélemény alapján,sérvem sincs/voltam ultrahangon/ és mégis fáj a hasam hason fekve,sportoláskor,ha hasszorítót használok,vagy esetleg öves nadrágot veszek fel. A hasfalam szétnyílt,ami nem tudom,hogy indokolja-e a panaszaimat.? Későbbiek folyamán szeretném plasztikáztatni a kötényhasamat,és érdekelne,hogy Ön vállal-e OEP támogatással műtétet? 164 cm vagyok,legnagyobb /terhesség alatti súlyom 102 kg volt. Jelenleg 77-79kg vagyok. Még az is érdekelne,hogy hogyan tudnám magamon megítélni,hogy a mellem aszimetriája eléri-e a 30%-ot? Üdvözlettel:Katalin


dr. Pataki Gergely

Kedves Katalin !

Elvileg 75 kg alá kellene lefogynia a TB támogatáshoz. (A testtömeg indexet Ön is ki tudja számítani: korábbi válaszaimban benne van)
A középső egyenes hasfali izomzat szétválása nem sérv, hanem gyakori jelenség szülés után, mely állhat panaszai hátterében.
Az asszimetriát legjobb, ha orvos ítéli meg, különböző módszerek léteznek. (Van amikor ránézésre is létszik, de meg lehet ítélni pl. Arkhimédesz törvénye alapján is).
Amennyiben bejelentkezik, szívesen segítek !

dr. Pataki Gergely

plasztikai sebész, a Premium Plasztikai Sebészet vezető orvosa

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.