Szívműtétek után mellplasztika?

2015-06-30

Tisztelt Pataki doktor! Született fallott tetralogias vagyok, három nyitott mellkasú szívműtéttel és van egy ICD készülékem 2004 óta. Kérdésem az, hogy lehet-e mellnagyobbításom implantátummal? Várom válaszát! Köszönettel: Diána


PMA

Kedves Diána!!

Mellimplantátum beültetéssel lehetne javítani a mellkas és a mellek esztétikáján, abban az esetben, ha Ön altatható és kardiológiai ellenjavallat nincs. Rizikó és terhelhetőségfelmérés szükséges a műtét elött, műtét után, pedig szoros intenzív-osztályos megfigyelés‎.

Ezen leletek birtokában egy ismételt konzultáció során fel kell mérni, hogy az esztétikai műtétnek milyen arányú a rizikója, de nagy valószínűséggel egyetemi (intenzív) hátterű kórházban lehet csak operálni.

Kérem, szerezzen be kardiológustól, belgyógyásztól szakvéleményt a műthetőséggel kapcsolatban, valamint mellkassebésztől kifejezetten egy véleményt a mellnagyobbításra is. Az is elképzelhető sajnos, hogy ezen eredmények azt igazolják, hogy a mellműtét az Ön esetében kockázatos.

Amennyiben ezen leletek megvannak, kérem jöjjön el hozzánk egy konzultációra és Doktor úr elmondja milyen implantátumot ajánl, mely műtéti eljárással.

Üdvözlettel:

Klára

dr. Pataki Gergely plasztikai sebész asszisztense

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.