Leszakadt rekeszizom

2010-04-20

kedves doktor úr.én38éves vagyok és önhöz fordulnék tanácsért.130kg vagyok és nemrég kivizsgáláson voltam egy gasztroenteorológusnál,ahol meg állapitották,hogy le van szakadva a rekesz izom,,MAGNA HIATI HERNIA,,és azt ajánlotta az orvos hogy műtessem meg magam és ajánlotta az operáló orvosnak,hogy helyezzék be a gyomor gyűrűt,a nagy súlyom miatt ,aki azt mondta,hogy megműti a szakadást de a gyűrűt teljes összegét ki kell fizetnem,amire nekem sajnos nem tellik.pedig örültem volna ha meg csinálja,mivel a környékünkön óriási a munka nélküliség és ebből kifolyólag számomra még nehezebb munkát találni.szertném ha segitene tanácsaival.


PMA

Kedves Asszonyom !

Plasztikai sebészként és sebészként foglalkozom a kóros kövérség / elhízás eseteivel, ezért a következőket tudom válaszolni levelére.
A rekeszizomsérvét bizonyos képalkotó jelek ill. panaszok esetén kell operálni. Annyiban áll közvetlen összefüggésben az elhízással, hogy az (megnövekedett hasűri nyomás) a kialakulásában szerepet játszik. A gyomorgyűrű beültetés akkor jönne szóba az Ön esetében, ha már egyéb más eljárásokkal is (pl. orvosilag kontrollált diéta ) megpróbálkozott és az eredménytelen. Erre nem tesz utalást.
Tudomásom szerint magát a “gyomorgyűrűt” az OEP nem finanszírozza, a beültetéses műtétet viszont támogatja, bizonyos kritériumok esetén. A gyűrű beültethető a rekeszsérv ellátása kapcsán végzett műtét keretein belül, elvileg minimál invazív eljárással is.

dr. Pataki Gergely

plasztikai sebész, a Premium Plasztikai Sebészet vezető orvosa

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.