Szülés utáni hasplasztika

2013-01-08

Tisztelt Dr.Úr! 2012.aug.11.én császárral szültem sajnos a terhességem nagyon nehéz volt!a belső nyomás miatt a köldököm nagyon érzékeny volt de ezt a terhesség miatt előfordul köztudott.szülés után sajnos nem enyhültek ezek a panaszok hanem erősödtek a köldökömben tapintható egy kis dudor,ami a köldök gyűrűn belül maradt de a köldöksérvet nem mondták rá hogy az lenne!sajnos most már ott tartok hogy az egész hasfalam fáj,voltam szakorvosnál ezzel a problémámmal hasplasztikát javasoltak nem tudom mekkora kockázatai vannak a műtétnek és azon kívül hogy a felesleges részt eltávolítják ilyenkor az egész hasfalat rendbe hozzák? vagy csak a szépészeti részével foglalkoznak?Válaszát előre is köszönöm!


dr. Pataki Gergely

Kedves Hölgyem !

Gratulálok gyermekéhez. Sajnos a terhességgel összefüggésbe hozható hormonális változások a hasfalon gyengülést, tágulást okozhatnak, a bőr megereszkedhet ill. veszít rugalmasságából.
Valószínűleg köldöksérve van, e mellett a két egyenes hasizom elvált egymástól (rectus diasthasis).
Az előbbit meg kell operáni, az utóbbti – a hasfal statikájának javítására, későbbi és jelenlegi panaszok megelőzésére- javasolt megoperálni.
Gyakran együtt járnak a fenti problémák köldöktáji zsírfelesleggel és alhasi bőrfelesleggel. Ezek diétára vagy sportra sokszor nem reagálnak.
Egy kombinált hasplasztika keretein belül mind a bőr-és zsírfelesleg eltávolítható (zsírleszívás), mind az egyenes hasizom szétválása illeszthető (a hasfal “zárható”) és a köldöksérv is zárható együlésben. Így lehet a legtöbbet tenni a hasfal funkcionális és esztétikai megjelenésének javításáért a szülés után keletkezett elváltozások esetén. A bőr-és zsírfelesleg eltávolítása opcionális, ahogy írtam a köldöksérvet azonban meg kell operálni.

Itt informálódhat még a témákban:

http://www.drpataki.hu/hasplasztika
http://www.drpataki.hu/zsirleszivas

Minden jót

dr. Pataki Gergely

plasztikai sebész, a Premium Plasztikai Sebészet vezető orvosa

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.