Táskás szemek

2013-10-27

Tisztelt Doktor Úr! 28 éves nő vagyok, pár éve karikás, táskás, beesett, lilás sötét az alsó szemhéjam, és úgy veszem észre egyre rosszabb lesz. Reggelente még kissé dagadt is, nap folyamán az lejjebb megy viszont a karikák éppúgy megmaradnak. Nagyon zavaró. És a jobb szemnél jobban is látszik nagyobb a táska és a karika. Voltam vérvételen is semmi rendelleneset nem mutatott ki, vesére és pajzsmirigyre is megtörtént a vizsgálat az általános vérkép mellett. Ön szerint segíthet ezen valami krém, vagy esetleg lézeres/ injekciós kezelés, vagy mindenképp műtét kell? Köszönettel: Anett


dr. Pataki Gergely

Kedves Anett!

A szem alatti sötét karikák, karikás szemek, táskás, beesett szemek témakörben ezen a honlapon és a saját honlapomon is már számos kérdésre válaszoltam. Kérem, hogy érdeklődése esetén olvassa el korábbi válaszaimat is.

A szem alatti sötétedés (a bőr “genetikáján”, hormonális hatásokon, vagy belgyógyászati problémákon túl) leginkább annak összeesése okán alakul ki, mely leginkább az alatta elhelyezkedő zsír-és kötőszövet visszahúzódásának, vagy lefelé történő elmozdulásának a következménye. A zsírszövet – akár ilyen fiatalon történő – visszahúzódása és az arcközép megereszkedése esetén a fény esik másképp, ez hat sötétebbek. A könnyároknál definiált vonal alakul ki, felette több zsír is megmaradhat : ez hat “táskásnak”. Ma már nem a zsír kimetszését ill. önálló műtétként az alsó szemhéjplasztikát ajánljuk, hanem az oki terápiát, azaz a “volumetrizálást” használjuk leginkább. Erre több megoldás létezhet a sajátzsír és hyaluronsavas feltöltéstől, a zsírszövet alsó szemhéjplasztika során történő átrendezésétől az arcközépemelésig. Gyakran szükséges lehet a bőrfelesleg a feltöltött terület feletti kimetszésére és ráfeszítésére is. A beavatkozások veszélyesek ! Csak a szemkörüli régió plasztikai sebészetében jártas plasztikai sebésszel végeztessen ilyet.

Krém nem segít, a lézer csak az utóbbi beavatkozások után teheti teljessé az eredményt, de önállóan hasztalan!

Üdvözli Önt,

dr. Pataki Gergely

plasztikai sebész, a Premium Plasztikai Sebészet vezető orvosa

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.