Térdműtét + hasplasztika, orrplasztika, szemhéjplasztika

2016-04-21

Tisztelt Doktor Úr! Asszisztense mondta, hogy írjam meg a problémámat, illetve küldjek képet. Szeretném az ősszel valamikor megműttetni a térdemet /elülsô keresztszalag+meniscus s./, és ha lenne rá mód Önnel pedig a hasamat egy idôben, úgy tudom egy Klinikán zajlanak a műtétek... Szemhéj illetve orrmûtétet is tervezek, de lehet, hogy ez már sok lenne egyszerre- az elôzô térdmûtét utáni rehabilitációm kissé hosszúra nyúlt, Sjögren szindrómám van, ami talán hátrányosan befolyásolta a gyógyulást. Érdekelne az is, hogy végez-e Ön endoszkóppal egyenes hasizom- összevarrást, mert nem ragaszkodnék a hosszú vágáshoz, bár már volt két császármetszésem. Kicsi gyermekeimre való tekintettel /6 és 2é/ szeretném " összevonni" a mûtéteket, mert így kevesebbszer kellene segítséget kérnem pár hétre. A térdműtétben illetékes orvossal még nem találkoztam ez ügyben, csak az asszisztensével beszéltem, aki elzárkózott a dologtól. Válaszát elôre is köszönöm és nagyon várom! Üdvözlettel: Zsanett


PMA

Kedves Zsanett!

Köszönjük a képeket, amit Pataki doktor megnézett. Levelét olvasva elmondta, hogy nem szerencsés a hasplasztikát ortopédiai műtéttel együtt, együlésben végezni. Fokozza a trombózis- és embóliarizikót.

Viszont a szemhéj– és az orrműtét együtt történhet a hasplasztikai műtéttel egyidejűleg. Endoszkoppal is meg lehet oldani az egyenes hasizom összevarrását, ugyanakkor ez nem maximalista megoldás szakmailag, hiszen nem lesz olyan tartós, szép eredmény, mint a nyílt metszésből alkalmazott technológia esetén. Ráadásul az összevarrás után bőrfelesleg keletkezik, amit csak kimetszéssel lehet széppé tenni.

Önnek császármetszése volt, ezért ugyanabból a vonalból megoldható a hasplasztika, rectusvarrat, és csípőlapáton belül marad a metszés. Természetesen ez a konzultáción derül majd ki bizonyossággal.

Amennyiben ősszel a térdműtéte megtörténik, javaslom, hogy jövő tavasszal tervezze be a hasplasztikát, orrot és szemhéjat, mivel pár hónap, fél év a felépülése a térdnek. Várom szíves visszajelzését!

A beavatkozásokról még több információt talál itt:

Üdvözlettel:

Klára

dr. Pataki Gergely plasztikai sebész asszisztense

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.