Terhességvállalás mellimplantátum beültetés után

2016-07-21

Kedves Doktor Úr! Érdeklődnék, hogy a műtétet követően mikor tudok leghamarabb ismét gyermeket vállalni? A mellműtétem 3 hónapja volt. Köszönettel: Tamara


PMA

Kedves Tamara!

Semmi akadálya a gyermekvállalásnak, de Doktor úr minimum fél – háromnegyed évet javasol. Lehetne akár korábban is, de a mellnél a teljes gyógyulás fél évig tart, ekkor szűnik meg teljesen az ödéma és fejeződik be a külső és belső hegesedés, az implantátum körüli biológiai tok kialakulása.

A terhesség komoly hormonváltozással jár, különösen az első trimeszterben, így a mellben történő hormonális változások miatt ideálisabb, ha a teljes gyógyulási folyamat után történik.

Tapasztalataink szerint azok az implantátumok, melyekkel Pataki doktor dolgozik, bizonyítottan jól adaptálják a terhességet, figyelembe véve az izom alá történt elhelyezést, mely az ideális súlygyarapodás esetén is jól tartja magát, és a megereszkedés elenyésző mértékű.

Minden jót kívánunk, és jó egészséget a babaváráshoz!

Üdvözlettel:

Klára

dr. Pataki Gergely plasztikai sebész asszisztense

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.