fbpx

Tetoválás kimetszése

2010-06-16

Tisztelt Doktor Úr! Sajnos meggondolatlanul csináltattam pár napja egy 2,5 X 3 cms rózsaszínű pillangó tetoválást a csuklómra. Kicsit el lett rontva és meg szeretnék szabadulni tőle, ha lehetséges. Olvastam a lézeres kezelésről, de úgy tudom az nem tünteti el teljesen, illetve a rejuviról sem írják 100%-ig. Az volna a kérdésem, hogy csuklón alkalmazható-e a kimetszés, és ha igen érzéstelenítéssel végzik vagy altatással? Illetve kb. mekkora heg maradna utána? Nekem viszonylag jó bőröm van (talán), többször megégettem magam (kiskoromban leforráztam magam forró vizzel, kipufogóhoz ért a lábam, de hegek nem maradtak), van esély rá, hogy a heg is eltűnik? Válaszát előre is köszönöm!


PMA

Kedves Hölgyem/Uram !

A csuklón alkalmazható a kimetszés, de általában, ha nagyobb területet kell kimetszeni jól látható heget ad, ezért első lépésben a lézeres kezelést javaslom. Tetoválásra a jelenlegi elfogadott kezelési sorrend (hatékonysági sorrend is) : lézer, mély dermabrazió és a “szike”. A friss tetoválásnál általában az előző kettő javasolt csak ! Az eredményesség sok mindentől függ, de dominánsan az alkalmazott festék színétől és minőségétől, a bőrtípustól és a tetoválás mélységétől.
Tetoválás eltávolítással plasztikai sebész kollégáim -köztük jómagam is- és bőrgyőgyász kollégák foglalkoznak országszerte.

Minden jót kívánok és máskor nagyobb előrelátást javaslok !

dr. Pataki Gergely

plasztikai sebész, a Premium Plasztikai Sebészet vezető orvosa

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.