fbpx

Többszörösen elrontott mellnagyobbítás korrekciója

2018-07-24

Tisztelt Doktor úr. Végső elkeseredesemben fordulok önhöz. Mell korrekciós műtétre lenne szükségem,de sajnos nem találok orvost aki segítene,vagy segíteni tudna. Eddig 2 mutetem volt ,mind kettő 4 évvel ezelőtt kb. Gondoltam megpróbálok együtt élni a mostani melleimmel, de időről időre egyre jobban lóg le és meg sorolhatnám.Több híres orvosnál is jártam az utóbbi 1 évben, sok-sok mindenkinél, eddig reménytelenül .Ma már kimerem jelenthetem hogy Magyarországon nem vállalja el senki a helyre állító mutetemet. Ön az utolsó remenyem ,hogy itthon Magyarországon segítséget kaphatok.Tobszor is próbálkoztam már önhöz bejutni,de hossz a várólista:)Kedves kolléganője elmondta,hogy doktor úr csak valamikor jövőre tudna megnézni,és esetleg műteni.Igazaból nekem bármikor jó lenne a műtét ,persze jobb lenne minél előbb ,de természetesen tudnék varni is..Csak fontos lenne tudnom hogy a doktor úr tud-e segíteni vagy nem.Nem szeretnek meg hónapokig kételyek közt maradni,hogy kaphatok e öntől segítséget,vagy külföldön kell tovább probalkoznom. Kérem doktor úr,szanjon rám egy kis időt hogy meg mondhassa nekem hogy tudja-e nekem ön segíteni,vagy probalkozzak tovább külföldön .Par fotót csatolok a melleimről. Tisztelettel, Linda


PMA

Kedves Linda!

Sajnáljuk, hogy többször elvégzett plasztikai sebészeti műtéte nem hozta meg a várt eredményt.

Esete nem gyakori (a mi praxisunkban ilyen nem fordult elő), és véljük, hogy előző plasztikai sebészei mindent megtettek, hogy a lehető legjobb eredményt érjék el a késői szövődmények elkerülésére.

Általánosságban tudjuk sajnos csak jelenleg tájékoztatni. Cserénél mindenképpen meggondolható a nagyobb implantátumra, illetve más formára történő váltás. Nehéz látatlanban megmondani, hogy mekkora a jó méret. Személyes vizsgálat és méretek szükségesek. Általánosságban jellemző, hogy a páciens csak picit nagyobbnak tűnő implantátumot szeretne, picit feszesebbet, de az ehhez szükséges új méretet alulbecsüli.

Mi általában a fenti célok eléréséhez implantátumcseréknél az 1,4-1,6 szoros szorzót alkalmazzuk, pláne, ha izom feletti kerek implantátumról anatómiásra kell áttérni izom alá történő beültetéssel. Egy kerek 300-as (300 köbcentis) implantátumot tehát pl. kb 450-esre cserélünk.

Érdekességképpen pl. egy 310-es kerek, közepes projekciójú implantátum lehet pl. 12 cm átmérőjű és 4,4 cm projekciójú, egy másik cég terméke egy 480 köbcentis anatómiás implantátum pedig pl. 12,8 cm alapátmérőjű és 12,8 cm magas és 6,5 cm projekciójú. Szemből tehát alig kelt nagyobb hatást az utóbbi, pedig 170 köbcentivel nagyobb. A projekciója miatt a bimbó szöge sokkal jobban fog állni egy ilyen beültetésénél, közelebb lesz az optimálishoz.

Korrekciós lehetőségek:

A korrekció mindenképpen új és összetett műtétet igényel. Adott esetben implantátum pozíció-, méret-, formaváltás és felületváltás szükséges.

Általában a mellnagyobbítást követő problémás eseteknél elsősorban a mirigyállomány alá beültetett implantátum izom alá való beültetése segít, de itt pont a fordítottja adhatja a jó megoldást. (az izom alá beültetett implantátum egy réteggel feljebb (izombőnye vagy mirigy alá) történő átültetése. Ez csak speciális felületű implantátumoknál javallt.

Segíthetnek az következő lépések:

  • Izomfelszabadítás, és az izom vertikális és a horizontális meridiánoknak megfelelően kis felületes bemetszésekkel történő felszabadítása, az izom műtét közbeni tágítása (szövetmanipuláció).
  • Az implantátum kivétele izom alól és felszabadítás után az implantátum izombőnye (subfasciális) vagy  esetleg mirigy alá történő áthelyezése, így az izommozgás kevésbé hat az implantátumra és az az extrém terhelés alatt jobban megőrzi formáját.
  • Felületváltás lehet szükséges.  Itt az egyik legjobb felület a szekunder műtéteknél a poliuretán felszín, mely bizonyítottan kisebb tokzsugorodással jár és hatására az implantátum még izom feletti helyzetben is nehezen mozdul el.
  • A tok részleges vagy teljes kivétele, átalakítása lehet szükséges a fentiekkel kombinációban.

A mellplasztikai beavatkozásokról részletes információt talál a drpataki.hu/mellplasztikainfo oldalunkon.

Üdvözlettel,

Zita

dr. Pataki Gergely plasztikai sebész asszisztense

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.