Tökéletes mellnagyobbítás

2013-12-28

Kedves Pataki Doktor Úr ! Régóta kacérkodom a mellnagyobbítással, de csak a tökéletessel lennék megelégedve. Jártam több konzultáción, de nem győztek meg kollégái. Kis szübet után újra plasztikai sebészt keresek mellnagyobbításomhoz. Nagyon sok jót hallottam Önről és a munkáiról. Tv-ben szereplő modelleknek, híres és kevésbé híres nőknek csinált gyönyörű melleket. Néhányat közelről is láttam. Sok plasztikai sebészről írnak jót-és rosszat is. Önről csak jót hallottam. Mi a titka a tökéletes mellnagyobbításnak, miért olyan tökéletesek az Ön eredményei ? Mit tud Ön, amit (sokan) mások nem? Mi a titka ? Ha elszánom magam a műtétre mire számíthatok? Köszönöm, ha megerősít! Dóra, Budapest


dr. Pataki Gergely

Kedves Hölgyem !

Köszönöm kérdését. Egyrészt sok jó plasztikai sebész van Magyarországon és sokaknak vannak szép műtéti eredményei, másfelől pedig a szép mell kérdése mindig valamennyire szubjektív. A rövid válasz ezt tartalmazta volna.
Kérdése azonban elgondolkodtatott, ezért igyekeztem alább hosszabban választ adni, hogy mi mindenen múlhat egy mellplasztika eredménye, továbbá arra, hogy mi lehet hosszú távon az elégedett páciens és egy elégedett páciensekkel rendelkező praxis titka .

1. Individuális hozzáállás. Mindenkinek egyéni adottsága és testképe van, melyet részletesen kell elemezni. Szükséges a páciens személye iránti nyitottság. Szükséges a megfelelő intimitás a kommunikációban, ilyenkor tudja a páciens megfelelően megfogalmazni kérését, elvárását melle formájával és méretével kapcsolatban. Szükséges, hogy minden páciensnek reális elvárásai legyenek, ez részletes egyeztetést igényel. A média által közvetített extremitások kapcsán a páciens igényeinek is gyakran tudni kell határt szabni. Mellnagyobbításnál jó példa, hogy több, mint 1000 különböző méretű implantátummal dolgozunk, ebből kell kiválasztani a 2 legmegfelelőbbet.

2. A minőség mindenekelőtt. Mindenben az elérhető legjobb minőségű termékeket használjuk, legyen szó műszerekről vagy implantátumokról. Emberi testbe csak az általunk legjobbnak vélt anyag kerülhet be, ne legyenek kompromisszumok. Ide tartozik a műtőben elvárt szigorú munkarend (melynek eredménye a maximális sterilitás is), ellenőrzés és a munkatársak megválasztása, képzése. Ebben a szakmában nem lehet hibázni, mert súlyos következményei vannak.

3. A mellnagyobbítás, mellplasztika igen nagy kreativitást, jó szemmértéket és művészi vénát is igényel. Erre képezni kell magunkat. (Jómagam is festek és hajómodelleket építek.) A mellnagyobbítás az esztétikai sebészethez hasonlóan a tudomány és a művészet közötti hídon helyezkedik el. A kevesebb sokszor több; pl. egy tökéletes alakú mell nagyobbnak látszik! mint egy valójában nagyobb, de nem megfelelő arányú és formájú mell.

4. A technika. A „tökéletes” mellnagyobbítás kapcsán sok kérdés merül fel. A lényeg, hogy mit ? mekkorát? milyen alakút? és a mellkashoz és (mivel páros szerv) egymáshoz képest hova ? helyezünk be. Látszik tehát, hogy több rizikós pontja van a „műveletetnek”.
Ma a plasztikai sebészek többsége igyekszik izom alá behelyezni az implantátumot. Ennek számos előnye van. Ez egyébként azt jelenti, hogy az implantátum felső része kb. 2/3 részig izom alatt, 1/3 részben (alsó pólus) mirigyállomány alá kerül, hiszen a széles mellizom anatómiailag általában eddig terjed.

Nekem az a tapasztalatom, hogy a legszebb, legtermészetesebb formát leggyakrabban úgy lehet elérni, hogy az implantátum izom alatt van (lásd fent). Az általunk leggyakrabban választott implantátum texturált felszínű, magas kohezívitású formatartó gélt tartalmaz és lehetőleg anatómiás/csepp alakú. Egy jól megválasztott anatómiai implantátumot adott eseteben magasabbra lehet feltolni az izom alá, így a dekoltázs is szebb formájú lehet ! (ez elsősorban az izom és egyéb anatómiai viszonyítási pontok egymáshoz mért arányaitól függ). Minél kisebb a szöveti vastagság, általában annál inkább a csepp alakú a jó megoldás.
Fontos: természetesen van olyan helyzet (nem is ritkán) amikor kerek implantátumot választunk izom alá behelyezve, mivel ez ad szebb eredményt. És van olyan ritka helyzet, amikor mirigy alá javasoljuk behelyezni, mert ez adja a legszebb eredményt. Az implantátumok alapformájának és projekciójának helyes megválasztásával is tökéletesebbé lehet tenni az eredményt, mint írtam nálunk kb 1000 féle forma és méret elérhető.
Testünk anatómiai tulajdonságai, testmagasság, mellkasszélesség mellett sok egyéb tényező határozza meg azt, hogy milyen síkba lehet behelyezni az implantátumot, mekkora a maximális implantátumméret stb. Pl: a bőr elaszticitása, vastagsága, az alatta elhelyezkedő zsírszövet vastagsága és sok más tényező.
Az implantátumok burkolata kapcsán pedig fontosnak tartom, hogy minél szorosabb „kölcsönhatásba” lépjen a szervezet szöveteivel, azaz makro-, közepesen (bio)texturált vagy PU borítású implantátumot alkalmazzunk. Ez is a hosszan tartó szép eredmény előfeltétele. Ha az implantátum nem tapad ki, folyamatosan ingerli a szöveteket, hajlamosabb lesz deformálódásra, és kevésbé tartós az eredmény.

Nagyon fontos, hogy választott plasztikai sebészével részletekbe menően beszéljenek az Ön által elvárt formákról, méretről és a minőségről !

Utolsó gondolatnak érdemes megemlíteni, hogy a mikrostrukturális saját zsír visszaültetéssel is egyre szebb és természetesebb eredmények érhetőek el, a jövőben várhatóan ez a technika, mint az implantátummal történő mellnagyobbítás alternatívája egyre inkább teret nyer.

Kérem, tekintse még meg honlapunk alábbi aloldalát is, itt bővebb információt talál a műtétről és a műtét utáni hetektől, hónapokról:

www.drpataki.hu/mellnagyobbitas

www.drpataki.hu/mellnagyobbitas-elott-es-utan

Szívesen látjuk egy személyes konzultáción is.

Minden jót !

dr. Pataki Gergely

plasztikai sebész, a Premium Plasztikai Sebészet vezető orvosa

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.