Tokzsugorodás

2013-11-24

Tisztelt Doktor Úr!Nyáron volt egy mellplsztikám és nem sokára kontrollra kell mennem.A napokban a bal mellem el kezdett fájni.Létezik hogy tokzsugorodásom kezdödik?És hogy minden esetben müteni kell,vagy ha az elején van a tokzsugorodás,van rá valami megoldás hogy el kerüljem a mütétet? Köszönettel Katalin


dr. Pataki Gergely

Kedves Hölgyem !

A műtétet követően akár hetekig-hónapokig is lehet kisebb fájdalom és a két mell közötti aszimmetria (nagyságbeli, helyzetbeli és alakbeli eltérés). Ezekben a hetekben tehát az implantátumok magasságának eltérő állása, kisebb-nagyobb duzzanat, mérsékelt fájdalom, eltérő alakváltozás is teljesen normális.
Az implantátum gondolom kiváló minőségű és részben izom alá került beültetésre, klinikai szintű műtőkben; ez is a hosszútávú elégedettség kulcsa, így bizonyára nem alakult ki tokzsugorodás és nem kell hozzányúlni.

A tokzsugorodás klinikai diagnózis, melyet plasztikai sebészi konzultáció során lehet megállapítani. Gyakran ultrahang vizsgálat és MRI-vizsgálat (Mágneses Rezonancia Tomográfia) is kell az implantatum és a környező szövetek vizsgálatára a tokzsugorodás gyanújának felmerülésekor.

Kérem, forduljon plasztikai sebészéhez, ha a probléma továbbra is fennáll.

Itt is talál még hasznos információkat : www.drpataki.hu/mellnagyobbitas és
http://www.drpataki.hu/mellnagyobbitas-elott-es-utan .

Minden jót !

dr. Pataki Gergely

plasztikai sebész, a Premium Plasztikai Sebészet vezető orvosa

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.