Epegörcs

2011-01-24

Tisztelt Doktor Úr!Szeretném megkérni hogy a hasi ultrahang eredményemet megnézze. Hepar: nem nagyobb homogén echoszerkezetű. Az intrahepatikus epeutak nem tágabbak.Cholecysta: normális nagyságú, a fal enyhén szélesebb, fokozottabban reflektál, de a lumenben kő nem látható. A ductus choledochus nem tágabb.Pancreas: nem szélesebb homogén szerkezetű.Ren: szabályos alakúak, nagyságuk szerkezetűek. Üregrendszeri tágulat, kőreflexió nem észlelhető. mellékvesék régiója szabályos.Lien: szabályos nagyságú szerkezetű.A kismedencében kórós képlet nem azonosítható.Az aorta látóterébe kerölt szakasza nem tágabb. A vizsgált régióban megnagyobbodott nyirokcsomó vagy megvastagodott bélszakasz nem látható.Vélemény: cholecystitis chr.Sajnos idő hiányában a főorvosnővel nem tudtam beszélni. Ezt a vizsgálatot megelőzte egy hét eleji epegörcs roham. Nagy valószínűséggel egy pohár mézes sárgadinnye szörp válhatta ki, az én véleményem szerint. Körülbelül 2-3 éve begyulladt az epehólyagom, akkor gyógyszert kaptam rá. Kérdésem a következő: Ez a lelet indokolja az epehólyag eltávolítását? Továbbá mivel tudom megelőzni az epe gyógyulását? Annyit mondott a másik doktornő hogy szigorú diéta.38 éves vagyok fogamzásgátló tablettát szedek, továbbá napi 1 szem L-thyroxin 50mg pajzsmirigyre.A vérképen a következő adatok vannak becsillagozva.WBC: 15,7BASO: 0,0NEUT absz: 11,47LYMPH absz: 3,62Vvt süllyedési seb: 35Összkoleszterin: 5,8GGT: 63C reaktív fehérje ultraszenzítív: 35,56Köszönöm a válaszát!Tisztelettel: Horváthné Móni


PMA

Kedves Asszonyom !

Jómagam plasztikai sebészként is úgy gondolom, hogy hét eleji epegörcs rohamát nagy valószínűséggel a pohár mézes sárgadinnye szörp válhatta ki.
Ez az epehólyag gyulladás ill. a lelet még nem indokolja az epehólyag eltávolítását. Javaslom, hogy háziorvosával is beszélje meg a leleteket !

dr. Pataki Gergely

plasztikai sebész, a Premium Plasztikai Sebészet vezető orvosa

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.