fbpx

Varratszedés anyajegy-eltávolítás után

2011-03-28

Kedves Doktor Úr! Festékes anyajegy eltávolítással kapcsolatban lenne kérdésem, ha szikével kimetszik az arcomról a kb. 5 mm átmérőjű anyajegyet, akkor kb. 1 hét után történik meg a varratszedés? Az anyajegy nagyságától függ a varratszedés időpontja a levételtől számítva? Varratszedés után már lehet rá rögtön alapozót tenni? A vékony vonalas heg alapozóval és púderrel eltüntethető vagy valamennyire kiáll a bőrből a heg és nem lehet tökéletesen eltakarni? Nagyon köszönöm a válaszait előre is!


PMA

Kedves Hölgyem /Uram !

Remélem, a szép heg érdekében, hogy plasztikai sebész fogja eltávolítani az anyajegyet. Így várható a legszebb eredmény, hiszen minden bizonnyal egy plasztikai sebész szentelt képzése során a legtöbb időt az arcon történő szövetkímélő technikák elsajátítására.
Kis félsz persze van bennem, hiszen a kollégák mind részletes felvilágosítást szoktak adni a fenti kérdésekre is.
Kérdései sorban:
1. Válasz: nem biztos. Függ az anyajegy az arcon történő elhelyezkedésétől és az alkalmazott varrattechnikától. Kismértékben függ bőrtípusától is.
2. Válasz: minimális mértékben függhet a nagyságtól is, ha a normálisnál nagyobb feszüléssel lehet egyeztetni a bőrszéleket a kimetszendő anyajegy mérete miatt elképzelhető, hogy kissé tovább tartjuk bent.
3. Válasz: nem javasolom. Az éretlen heg még nagyon érzékeny külső behatásokra. Pláne, ha az festékanyagot, tartósítószert és irritációt is kiváltó kristályokat is tartalmaz.
4. Válasz: jó eséllyel igen. De ezek alkalmazásával sokáig várnék, a heget előnytelenül befolyásolják. Korábbi válaszokban részletesen foglalkoztam a hegképződés előnyösen befolyásoló anyagokkal (szilikon-kenőcs, tapasz stb.): ezeket alkalmaznám hónapokig.

Üdvözlettel,

dr. Pataki Gergely

plasztikai sebész, a Premium Plasztikai Sebészet vezető orvosa

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.