fbpx

Visszér

2013-04-07

Kedves Dr.Ur ! En egy 25 eves lany vagyok ...sajnos nagyon visszeresedik a labam es itt a nyar nem szeretnem oket igy mutogatni...ersebeszeten injekciozas van de hallottam a leteres es mas kezelesrol is ami orokre elmulasztja...errol szeretnek jerdezni hog tenyleg meg lehet e oldani plasztikai sebeszeten es hogy ez nennyibe jerul onnel...lenne meg egy kerdesem ...egy par helyen heges az arcom es szeretnem kerdezni hogy ezt el lehet e teljesen tuntetni...annyira nem durva de engem zavar...koszonom valaszat Bea


dr. Pataki Gergely

Kedves Bea!

Egy konzultáció során fel kellene mérni állapotát és panaszait.
A vastagabb visszerekre a műtét (vénás főtörzs elégtelenség), kisebb esztétikai problémát jelentő ún. seprűvénákra az injekciós kezelés vagy a lézer lehet a megoldás. Az ár az alkalmazott terápiától és a visszeresség kiterjedésétől függ. A nagyobb visszerekkel érsebész, sebész és plasztikai sebész kollégáim; a kisebb, esztétikai problémát jelentő visszerességgel plasztikai sebész és érsebész kollégák foglalkoznak. Az arcon lévő hegeivel kapcsolatban szintén plasztikai sebészeti konzultációt javaslok.

Amennyiben esztétikai problémát jelentő visszeressége (pl. seprűvénák) van, jelentkezzen be honlapomon: www.drpataki.hu

Alább olvashat a visszeresség therápiájáról

Megelőzés:
A kezelés eszközei a kompressziós pólya, közismert nevén fásli, az orvosi gyógyharisnya, mely mintegy helyettesíti az érfalak elvesztett feszességét. A terápiához szükséges speciális visszértorna is. Megelőző és kezelési céllal egyaránt fontos, hogy olyan cipőt hordjunk, amelynek a talpa rugalmas, és így nem akadályozza a talp izmainak mozgását, azaz talpizom-pumpa működését.

Gyógyszeres kezelés:
A gyógyszeres kezelés célja az érfalak állapotának javítása, az ödémák megszüntetése. A pangó szövet közötti folyadék mennyiségét vízhajtók segítségével lehet csökkenteni, emellett pedig vannak vénákra ható gyógyszerek, amelyek konkrétan az erek falára hatnak. Ma a gyógyszeres kezelésre több korszerű, szinte mellékhatás nélküli hatóanyag is rendelkezésre áll. A megfelelő gyógyszerrel már 3-4 napi szedés után érezhetően és mérhetően csökken a láb kellemetlen dagadtsága, a feszítő érzés és viszketés. Ha végleges megoldás nem is várható az egyes kúrák között is több hétig fenntartható a lábak és így a beteg jó közérzete.

A súlyos visszértágulatok kezelése sebészi úton történhet. A műtét panaszmentesség esetén is lehet helyes megoldás, mert trombózist és egyéb szövődményeket előzhet meg. A visszér kiújulása sajnos nem kizárt, hacsak nem teszünk meg mindent a megelőzés érdekében.

A “szkleroterápia” során injekciós kezeléssel, irányított módon gyulladáskeltő anyagok befecskendezésével a vénafalakat mintegy összetapasztva elzárják a beteg vénákat. Általában a kívülről jól hozzáférhető bőrvénák kezelésére alkalmazzák.

A lézeres kezelés során, a lézer által leadott helyi energia szintén a vénafalakat mintegy összetapasztva elzárja a tágult vénákat. Kis seprűvénára a dióda lézer nagyobb vénás tágulatokra a vénába juttatott szonda-lézer (endovénás lézerterápia) lehet a megoldás.

A kezeléssel nagyon jó eredményeket lehet elérni, akkor is, ha általában nem állítható helyre az eredeti állapot, de a betegség mindenképpen karbantartható, a súlyos fekély, trombózis és egyéb szövődmények mindenképpen megelőzhetők.

Tisztelettel:

dr. Pataki Gergely

plasztikai sebész, a Premium Plasztikai Sebészet vezető orvosa

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.