Z-plasztika, fitymaszűkület

2011-07-31

Tisztelt Dr. Úr! Relatív fityma szűkületem van. Hallottam a z-plasztikáról... Szeretném megkérni Doktor Urat, hogy írja le, mi a menete, illetve, hogyan végzik az eljárást, mivel sehol sem találok normális leírást... Továbbá Önnek mi a véleménye az eljárásról? ( pl. esztétikailag; mennyire marad meg a heg a beavatkozás után? ) Válaszát előre is köszönöm!


PMA

Kedves Uram!

Javaslom, hogy választott orvosával személyesen beszélje meg az eljárás lényegét. Így a neten nem könnyű a Z-Palsztikát elmagyarázni (de megpróbálom) és megérteni sem….
A Z-plasztika elvi alapja az, hogy ha egy egyenes két végpontjából azonos szögben (általában 60 fokos) és hosszúsággal egy-egy metszést vezetünk ellenkező irányban, és az így képzett két lebenyt egymással kicserélve varrjuk be, akkor az eredeti iránya megváltozik és hossza megnő. Ezt szoros bőrgyűrűk (fitymaszűkület), vagy zsugorodott hegek mellett szintén elvégezhetjük, felodva a szűkületet, javítva a heg lefutását stb.
Sajnos rajzolni ebben a programban nem tudok.
Elképzelhetőnek tartom, hogy a Z vagy egyéb plasztikai sebészeti megoldás itt segíthet és megoldhatja az előbőr hátrahúzásakor a makkon keletkező bőrgyűrű kérdését is. És: lehet hogy – személyes vizsgálattal – kiderül, hogy egy a Z-plasztikánál egyszerűbb megoldás is gyógyír lehet problémájára.

A pontos vizsgálatot, állapotfelmérést és esetleges műtéti megoldást pénisszel is foglalkozó plasztikai sebésze vagy urológusa kezébe adja, így várható a legjobb eredmény.

Amennyiben gondolja, Budapesten mi is szívesen segítünk kivizsgálni és megoldani a problémát!

Tisztelettel,

dr. Pataki Gergely

plasztikai sebész, a Premium Plasztikai Sebészet vezető orvosa

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.