fbpx

Zsírleszivás utáni varratok

2011-10-03

Kedves Doktorúr! Nagyon viszketnek meg huzodnak a zsírszivás utáni varrataim.Pedig még csak4 napos. Ez normális hogy viszketnek feszítenek? Miért csak 8 nap után veszik ki őket? Ön is csak 8 nap után veszi ki? Meg attól félek mi lesz ha szétnyílik késöbb mozdulatokra vagy nem fog? És mikortóllehet testápolozni a bőrt csak varratszedés után?Meddig tart ez a feszítés? nem merem levenni a dresszt, ha 1 hétig nem fürdök csak cicamosdás nem lesz baja a sebeknek? Azt mondták fürödhetek de nem mertem eddig levenni a ruhát mert furcsa a böröm mintha nem az enyém lenne. Csak gondoltam naciba benyulok testápolos kézzel.Tisztelettel: Évike


dr. Pataki Gergely

Kedves Évike !

Nálunk testtájtól függően a műtétet követő 7.-14. nap szedjük ki a varratokat. Igen vékony – kevés nyomot hagyó – fonalat használunk, hason combon jóval hosszabban tartjuk bent, mint 8 nap. A hegre csak a varratszedés után lehet krémet tenni, de ez sem a normál testápoló, hiszen az gyakran színezéket, tartósítószert tartalmaz, mely nem feltétlen jó a friss hegnek.
Varratszedés előtt víz ne érje a heget. A cicamosdás szüks. de ehhez segítség kell, egy jó zsírszívás utáni szorító ruhát ruhát egyedül nem is lehet levenni….
Az írása utolsó mondatait nem értem. Fel tudná még egyszer tenni a kérdést ?

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.