Zsírleszívás

2012-10-13

Kedves Doktorúr! Zsirleszívás műtétnek menstruáció alatt van e nagyobb ellenjavallata? És mi lesz ha műtét közben jön meg? Görcsölni szoktam . Tampont lehet használni? Nem hasról szívnak hanem lábról. A trombóziskészséget fokozza? Mitől függ hogy egyes orvosok műtenek így míg mások nem? Köszönöm Andi


dr. Pataki Gergely

A menstruáció alatti időszak (az első néhány nap fokozottan) a tervezhető műtétek (pl. zsírleszívás) relatív ellenjavallata, mivel a szervezet fokozott hormonális terhelésnek és az ezzel járó vérzékenységnek van kitéve. Ez például a műtét alatti sebvérzések nehezebb csillapíthatóságában (hosszabb vérzési idő) mutatkozik meg. (a zsírszívásnál lényegében nem is lehetséges eszközzel történő vérzéscsillapítás a műtéti terület 99%-ban).
Tehát nem a görcs a probléma, hanem a vérzékeny állapot. A tampon a TSS (toxikus shock syndroma) miatt műtétek után közvetlenül ellenjavallt, hacsak nem tudják igen sűrűn cserélni.
Az, hogy a menstruáció alatti időszak zsírszívások esetén fokozza-e a trombóziskészséget, nincs adat, de nem kizárt, hogy bizonyos konstellációk esetén a hosszabb vérzési idő ellenére igen.
Egyéni tapasztalattól és a fokozott rizikó felvállalásától függ, hogy a pácienssel együtt mit vállalunk fel. Egyszerű, rutin műtétnél dönthetünk a műtét mellett, de egy lábról történő zsírleszívás (zsírszívás) esetén személyes tapasztalatom és véleményem szerint nem szerencsés a műtét menstruációs időszakban történő kivitelezése.

Kérem, hogy informálódjon még itt is : http://www.drpataki.hu/zsirleszivas .

Remélem válaszaimmal segíthettem.

dr. Pataki Gergely

plasztikai sebész, a Premium Plasztikai Sebészet vezető orvosa

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.