Zsírleszívás bokáról – sajátzsír visszatöltés mellbe, arcba

2016-02-09

Tisztelt Doktor úr! Lábformázással kapcsolatban szeretnék Önhöz fordulni. 164cm vagyok 50kg. 32 éves. Felülről nagyon vékony a lábaim, mint egy 90 kilós hölgynek. A bokámon is és a térdemen is vastag zsírréteg van, amit sajnos nem tudok lefogyni. Fiatalabb koromban voltam soványabb is, de a lábam formája ugyan olyan csúnya volt es felülről meg úgy néztem ki, mint egy anorexiás. Tavaly voltam más orvosnál, aki ultrahangos zsírbontással is foglalkozik. Ő azt javasolta, hogy plasztikai sebészhez forduljak, mert nem csak zsírréteg, de rost és kötőszövet is van a bokán, alsó lábszáron. Vékonyabbá tudná tenni a bokát és a térdet, de amit én szeretnék, ahhoz plasztikai műtet kell. Csatoltam képet magamról, ahol magas sarkú szandálban vagyok, de meg így is lehet látni, hogy bokám milyen vastag, Kérdéseim: 1 Lehet e az ilyen műtétet érzéstelenítéssel altatás nélkül végezni? 2 A bokáról és a térdről leszívott zsírt be lehet e ültetni a mellekbe és a szem alatti részre a sötét karikák eltüntetése céljából? 3 Mennyi időn belül kaphatok műteti időpontot kérni a konzultáció után? Jelenleg külföldön tartózkodom, március 18- 31 között leszek otthon Magyarországon és szeretném, ha sikerülne a konzultációt a műtét es az 1 hetes kontrollt megoldani ebben a 2 hétben. Válaszát előre is köszönöm, Petra


PMA

Kedves Petra!

Köszönjük megkeresését és a képeket! Egyéni, genetikusan meghatározott a helyi zsírfelszaporodás lábain, melynek megváltoztatási igényére valóban csak a plasztikai sebészet adhat választ.

Pataki doktor szerint szépen formázható az Ön alsó lábszára, vádlija, amit elsősorban speciális zsírleszívással lehet elvégezni.

Kérdéseire válaszolok alább:

1. Lehet-e az ilyen műtétet érzéstelenítéssel, altatás nélkül végezni?

– Doktor úr döntése ez. Igény esetén szóba jöhet, de ha nagyobb területen kell zsírt leszívni, vagy visszatöltés is lesz mellbe, akkor javasolt az altatás. Doktor úr azt szokta mondani, hogy egy ilyen műtét olyan, mint egy szobrászkodás: időigényes, és ezt jobb altatásban elvégezni, ez szolgálja a páciens érdekeit.

2. A bokáról és a térdről leszívott zsírt be lehet-e ültetni a mellekbe és a szem alatti részre a sötét karikák eltüntetéseképpen?

– Igen, gyakran végezzük ezt a kombinációt. A lábszárakról leszívott mikrostrukturális saját zsírszövetet speciálisan tisztítjuk és visszatöltésre alkalmassá tesszük, kis tűszúrásnyi pontokon keresztül a mellbe (vagy arcba) juttatjuk, mely átültetett zsírszövet így megtapad.

Az eljárás nagyon nagy precizitást igényel. A lábszárról való zsírleszívás (mint donor terület) és az ebből történő mellbe, arcba visszaültetés az Ön vélhető alkatánál (szöveti viselkedésénél) azért előnyös, mert az átültetett zsír várhatóan fogyásnál nemigen változtatja méretét.

További információt talál itt:

3. Mennyi időn belül lehet műtéti időpontot kérni a konzultáció után?

– Amennyiben változtatható még az utazás időpontja, úgy Pataki doktornak a műtét időpontjára az április lenne alkalmas, mert nagyon zsúfolt a naptára. A műtét előtt teljes vérképet, EKG-t, mell UH-t és aneszteziológiai vizsgálatot kérünk, melyek szervezésében segítünk.

Amennyiben az utazás időpontja már fix, kérem, jelezzen vissza, megpróbálunk átszervezéseket tenni.

Várom szíves visszajelzését!

Üdvözlettel:

Klára

dr. Pataki Gergely plasztikai sebész asszisztense

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.