Zsírleszívás, coolsculpting

2016-02-04

Tisztelt Doktor Úr! Az alábbiakban szeretnék tájékoztatást kéni: Zsírfelesleggel küszködök és szeretnék megszabadulni tőle. Jelenleg 114 kg, vagyok és a zsírfelesleg elsősorban a combjain rakódott le és ennek eltávolítása-csökkentése lenne fontos. Évekkel ezelőtt már jártam plasztikai sebésznél, aki altatásos műtétet javasolt, belgyógyászom ezt nem támogatta, így azóta sem történt semmi. Most valahol hallottam egy "hideg zsírleszívásnak" nevezett módszerről, ami szerintem nagyobb műtét nélkül megvalósítható. Jelenleg folyamatosan szedek vérhigítót ill. a vércukorszintem magasabb a normálisnál. Kérdésem az, létezik-e ilyen módszer ill. mi az Ön javaslata a probléma megoldására? Válaszát előre is köszönöm. Üdvözlettel Zénó


PMA

Kedves Zénó!

Köszönjük érdeklődését.

A hideg zsírleszívás létezik, de nincs még kellő számú vizsgálat eredményességének alátámasztására és így jelenleg nem alternatívája a hagyományos zsírleszívásnak, mely eredményes, viszonylag kevés rizikóval,melynél már szintén sok technikai újítás történt. A “coolsculpting” kis területek alakformálására szolgál, semmiképpen nem fogyásra, vagy nagyobb területek zsírleszívására, alakformálására.

A leírt esetben nem javasolt plasztikai sebészeti műtét addig, ameddig jelentős fogyást nem ér el diétával, sporttal. Táplálkozástudományokban és cukorbetegség kezelésében jártas szakember támogatására van szükség.

Amennyiben ez nem jár eredménnyel, sebészeti ‎testsúlycsökkentő beavatkozás lehet szükséges, pl. gyomorgyűrű, vagy bélpasszázs elterelő műtét formájában. Csak az ezekkel a módszerekkel elért fogyás után lehet szó plasztikai sebészeti műtétről, melynél a bőrfelesleg kerül eltávolításra, a has-deréktáj területén esetleg zsírleszívással kiegészítve..

Reméljük, megtalálja a megfelelő megoldást.

Üdvözlettel:

Klára

dr. Pataki Gergely plasztikai sebész asszisztense

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.