fbpx
vissza a bejegyzésekhez

A leggyakoribb mellfejlődési rendellenesség: te is ilyennel élsz?

Kommentárok 2015. november 02.

Már tiniként észrevehetted, hogy valami nem stimmel… (A JOY magazin internetes kiadásának cikke.)

Ahány nő, annyiféle kebel – sőt, a természet változatosságának köszönhetően még az is kizárt, hogy valaki mértani pontossággal egyforma mellekkel büszkélkedjen. Szeretnénk leszögezni: akármilyen méretű és formájú „ikrekkel” áldott meg a sors, igenis lehetsz velük tökéletesen boldog!

Létezik viszont egy fejlődési rendellenesség, ami hiába nagyon gyakori, valahogy még mindig nem szokás róla beszélni, s amivel talán egy picit hosszabb utat kell bejárni az önelfogadásig…

Az úgynevezett csőmell (vagyis tubuláris emlő) olyan deformitást, azaz a normálistól eltérő alaki sajátosságot jelent, amit a tudomány mai állása szerint genetikai és környezeti tényezők egyaránt befolyásolnak, ám a pontos kiváltó oka egyelőre ismeretlen.

A KÖVETKEZŐ JELEK ÁRULKODNAK RÓLA, HOGY ÉRINTETT LEHETSZ:

 hosszúkás, hegyes forma,
 aszimmetria,
 nagy távolság a két mell között,
 keskeny mellalap,
 nagy átmérőjű, olykor „pufi” bimbóudvar,
 „lógás”, tehát a mell alaprészének alsó vonala alá nyúló szövetek,
 kis távolság a mellbimbó és az alsó vonal között,
 kevés mellszövet (dekoltázs csak szivacsbetétes melltartóval, vagy azzal sem).

Ha a fentiek közül passzol rád néhány állítás – vagy esetleg mind –, a következő lépés azon múlik, hogy kibillent-e a testi-lelki egyensúly állapotából ez az egész.

A hölgyek sokszor évekig szenvednek lelkileg, míg plasztikai sebész tanácsát vagy segítségét merik kérni. Gyakran a szülők sem engedik a lányukat műtétre – azzal, hogy a becses testrészük még megváltozik, vagy jó úgy, ahogy van. Sajnos csak operációval lehet a fejlődési rendellenességen változtatni, de szerencsére számos technika létezik, mellyel kialakítható a szép formájú és megfelelő nagyságú mell. Leggyakrabban szilikon implantátum és mellfelvarrás kombinációjával lehet elérni a kívánt eredményt, viszont speciális módszereket, például sajátzsír-visszatöltést is alkalmazhatunk – árulta el dr. Pataki Gergely plasztikai sebész.

NE FELEDD: A LÉNYEG, HOGY JÓL ÉREZD MAGAD A BŐRÖDBEN!

(SAV, joy.hu)


Feliratkozás új bejegyzésekre

Thanks for subscribing!

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.