vissza a bejegyzésekhez

Levél a melltartókról és egyéb veszélyekről

Blog 2018. január 27.

Megkerestek, hogy egy igazi, vezető hírműsorban mondjam el: tudományos szempontból miért, mikor és milyen melltartót javaslok a hölgyeknek. Gondoltam, hogy időt szakítunk erre, hiszen sok tévhit kering, jó lenne helyretenni a dolgokat…..

Alább egy rövid levélben megfogalmazott történet egy adásba soha nem került, a melltartók hatásairól készített riportról, és egy riporternő nagy nehezen feltámadt lelkiismeretéről, ezzel a mottóval: „bárcsak az itt leírt fiktív levél is a képzelet szüleménye lenne!”

Tisztelt Szerkesztő Asszony!

A mai napon műsorának riportja kapcsán eljárásukban és viselkedésükben az alábbiakat kifogásoltuk.

Riporternője azzal keresett meg, hogy a melltartóviselési szokásokról és a melltartók szerepéről készítsen velünk riportot.  Erre egy kérdés és egy kérés után még aznap rendelkezésre álltam.

(A kérdésem ez volt: ki lesz még megszólaltatva a riportban? A kérés pedig: a megjelenés előtt a vágott anyagot vissza tudja-e küldeni egy gyors jóváhagyásra, mivel csak akkor vállalom a riportban történő szereplést, amennyiben adásba kerülés előtt a teljes vágott anyagot megtekinthetem.)

A riporter hölgy a telefonban, többszöri rákérdezésre azt mondta, hogy a riportban rajtam kívül egy melltartószaküzlet vezetője vesz részt. Nem tett említést más személy riportbeli szerepléséről. A hölgy ígéretet tett arra, hogy küldi a vágott filmanyagot betekintés után jóváhagyhatom.

A riporternő kérdéseire többek közt elmondtam, hogy mennyire fontos a helyes melltartó kiválasztása, a mell külső stabilizálása, ami mind a szövetek lazulásának megakadályozását, mind a mell formájának megtartását segíti egy olyan szervünkben, amelyikben tulajdonképpen nincsen támasztószövet… (Így segít a melltartó a tökéletes dekoltázs megőrzésében.)

A riport elkészülte után a hölgyet kérdeztem, hogy mikor küldik az anyagot. Erre azt válaszolta, hogy mivel aznap este kerül adásba, nem tudja küldeni, csak esetleg a rám vonatkozó részt, és azt is csak írásban. Erre elmondtam neki, hogy nekünk a leadandó anyag kapcsán azért is fontos az ellenőrzés, mert nem szeretnénk, ha például egy „prostituálttal”, vagy egy nem általam megválasztott celeb véleményével egy riportban szerepelnénk. A kiszámíthatóság fontos nekünk. Jóváhagyásom után nincs akadálya, annak, hogy adásba kerüljön a riport, de nem szeretném, hogy a neveket vagy véleményeket „összemossák”.

Úgy tűnt, hogy megértette. Mondta, hogy ilyenről szó sem lehet, és küldi a rám vonatkozó részt írásban. Majd a szemét lesütve kezet nyújtott, s az elköszönést követően az operatőrrel együtt kiment a rendelőből a váróba. Később visszajött,  és kissé zavartan „elárulta”, hogy szerepelni fog a riportban másik személy is, akit úgy hívnak, hogy Kelemen Anna, s ő majd elmondja, hogy a melltartó micsoda átverése a férfiaknak. Szerinte felesleges eszköz a melltartó és a riport mondatait ezután vágnák be.

Ezek után persze valahol kíváncsi lettem volna, hogy a velem készült riportban mely mondatokat hagyják benne, vagy vágják kíméletlenül(!) össze valami meglepetésszerű „mással” (pl. a kétpúpú tevék alvási szokásaival), de a megvalósulásra nem adhattam esélyt. Kértem, hogy ez alkalommal mellőzzék megjelenésemet.

A fentieket munkatársaimmal a nézők és klinikánk teljes átveréseként értékeltük.

Tiszteletben tartva mások véleményét, az elkészült riportot lemondom.

A továbbiakban is nagyon szívesen segítünk, a jó kapcsolat számunkra fontos.  Ennek kiépítéséhez és fenntartásához viszont kölcsönös korrekt hozzáállást várunk el minden szereplő részéről – mind a jelen esetben, mind pedig a továbbiak során.

Üdvözlettel,

dr. Pataki Gergely

A rendelőnkben, munkatársaink által is felvett (megmentett) anyag itt tekinthető meg: 

Feliratkozás a hivatalos YouTube csatornánkra:

Kapcsolódó cikk:


Feliratkozás új bejegyzésekre

Thanks for subscribing!

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.