fbpx
vissza a bejegyzésekhez

Megkezdődött a 6. bangladesi misszió

Hírek 2017. november 27.

Bangladesben a hétvégén megkezdődött a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány és a FOR Banglades Egyesület magyar orvoscsoportja által szervezett hatodik Magyar Helyreállító Plasztikai és Égési Sebészeti Misszió. Az eseményen Zahid Malenque Banglades egészségügyi minisztere köszöntötte a nyolc fős missziót, mely ingyenesen végez karitatív műtéteket a fejlődő ázsiai országban.

A Gazipuri Sheikh Fazilltunnessa Kórházban dr. Pataki Gergely plasztikai és égési sebész vezetésével főként fejlődési rendellenességekkel született gyermekeket, égési sérülteket és daganatos betegeket lát el a magyar orvoscsoport. A két hetes misszió során 60-80 műtétet terveznek elvégezni.

A delegációt meglátogatta dr. Suha György, a Magyar Köztársaság Külügyi és Külgazdasági Minisztériumának miniszteri biztosa is, aki a misszió megnyitó ünnepségén a két ország között az egészségügy területén létesített példaértékű kapcsolatot méltatta beszédében és jövőbeli szoros együttműködést szorgalmazott. Kiemelte, hogy “az ázsiai országban százezreket sújtó égési sérülések súlyos szociális teher az ország számára, így a Pataki doktor által alapított Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány sokéves karitatív bangladesi tevékenysége úttörő kezdeményezés a két ország viszonyában.” A magyar orvoscsoport a bangladesi magyar kapcsolatok szimbolizálására facsemetét ültetett bangladesi államalapító Bangabandhu Sheikh Mujibur szülőháza előtt.

A magyar alapítvány és orvosai komoly szerepet játszottak a Sheikh Fazilatunnessa kórház plasztikai sebészeti osztályának megalapításában 2017-ben és magyar támogatással jön létre az 500 ágyas Bangladesi Égési és Plasztikai Sebészeti Intézet is.


Feliratkozás új bejegyzésekre

Thanks for subscribing!

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.