fbpx
vissza a bejegyzésekhez

Mit jelent a mellimplantátumoknál a projekció?

Cikkek 2016. október 04.

Nemcsak az implantátum mérete, elhelyezkedése és felülete (texturáltsága) fontos, hanem a formájának egy ritkábban említett – és gyakrabban félreértett – tulajdonsága, a projekciója is.

A mellimplantátumok projekciója megmutatja, hogy a keblek mennyire emelkednek ki a mellkas síkjából. A legtöbb prémium gyártó implantátumai három-négyféle projekcióval érhetőek el, de akár öt is előfordulhat. Az ugyanolyan térfogatú implantátumoknak tehát ha változtatjuk a projekcióját, alapterületük kiterjedése is változik, és visszafelé is igaz ez: változtatva az alapterületet akár laposabbak vagy domborúbbak is lehetnek.

A következőkben felsoroljuk a három alaptípust, amelyet egyes gyártók termékpalettáján egy vagy két „átmeneti” változat egészít ki.

Alaptípusok

1. Alacsony projekció. Az ilyen implantátumok viszonylag laposak, és kevéssé emelkednek ki a mellkas síkjából. Általában szélesebb mellkas esetén, vagy nem megerszkedett mellek esetén laposabb mellek igényénél jelentenek ideális választást.

2. Közepes projekció. Noha a legtermészetesebb végeredményhez anatómiai adottságoktól függően más és másfajta implantátumra lehet szükség, a leggyakoribb alternatívát a közepes projekció jelenti. Mint ahogy a neve is utal rá, jobban kiemelkedik a mellkas síkjából, mint az alacsony projekciójú változat, ugyanakkor kevésbé, mint a magas. Kisebb, keskenyebb mellkasnál még valószínűbb, hogy ilyen kell.

3. Magas projekció. Ez a típus igen keskeny, így adott térfogat mellett ez biztosítja a leghangsúlyosabb kiemelkedést. Ha jól választjuk meg a térfogatot, a telt és kerek forma érhető el vele, ami tökéletes összhatást biztosít mindazoknak, akiknek ez illik a testük arányaihoz. Mindazonáltal oldalról, vagy féloldalról igen természetes hatást kapunk, ha nem túl nagy implantátumot választunk.

Mi dönti el, melyik kell?

A plasztikai sebész a személyes konzultáció során többnyire két tényező alapján határozza meg a beültetni kívánt implantátum projekcióját.

1. Testarányok. Ugyanaz a mellimplantátum teljesen más hatást eredményez két különböző felépítésű mellkason. A nagy gyakorlattal rendelkező orvosok már ránézésre is tudják, milyen projekciót érdemes választani, de a szakmai protokollnak megfelelően emellett is megtörténik a pontos mérés. A mell alapátmérője mellett többek között a vállszélesség és a mellkas körfogata is meghatározó.

2. Kívánt eredmény. Sokan határozott elképzeléssel érkeznek, hogy visszafogottabb vagy feltűnőbb eredményre vágynak-e. A beszélgetés azt a célt is szolgálja, hogy a plasztikai sebésszel egyetértésben sikerüljön kialakítani a reális, műtéttechnikailag megvalósítható, a páciens megjelenéséhez és életviteléhez illő képet – amiben a projekciónak igen nagy a szerepe.

(PG-SAV)

A mellplasztikai műtétekkel kapcsolatban még több információt talál a drpataki.hu/mellplasztikainfo aloldalon.

Kapcsolódó hírek:


Mellplasztika infó

Komplex tájékoztató oldal a mellplasztikai beavatkozások leírásával, egyedülálló szószedettel – amely a legfontosabb kifejezések magyarázatát tartalmazza –, illetve nélkülözhetetlen tudnivalókkal a műtét előtti és utáni időszakról.


Feliratkozás új bejegyzésekre

Thanks for subscribing!

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.