vissza a szószedethez

Poliuretán implantátum

A poliuretán a korszerű mellimplantátum-gyártás egyik alapanyaga.

Jelenleg csak néhány cég gyárt érvényes engedélyekkel rendelkező poliuretán (polyurethan, PU) felületű mellimplantátumot magyarországi felhasználásra.

Több száz változat érhető el kerek és anatómiai formával, illetve különböző méretekben. A poliuretán felületű mellimplantátumot kizárólag arra alkalmas egyénnek szabad beültetni. Indikációját csakis plasztikai sebészével együtt tudja meghatározni. Egyénileg kell mérlegelni: egyáltalán nem mondható ki, hogy ez a bevonat a legjobb, csak az, hogy adott szöveti állapotnál, rugalmasságnál és adott esetben ez az egyik legjobb választás lehet.

Egyik legnagyobb előnye, hogy a poliuretán habbal bevont implantátumok hatékonyak a tokzsugorodás kockázatának csökkentésére, ha összehasonlítják a sima felületűekkel és texturáltakkal (érdes felszínű).

A habbal bevont poliuretán szoros kölcsönhatást vált ki az implantátum és a környékén levő szövetek közt. A poliuretán hab speciális felülete akadályozza a kötőszövetes tok egyirányú (lineáris) képződését, hozzájárulva a kollágénrostok többirányú képződéséhez. A poliuretán borítás körül kialakult kötőszövetes struktúra által az összehúzódási erő “sokirányú” lesz az egyirányú orientáció helyett, ezáltal csökkentve a tokzsugorodás valószínűségét, a “kapszuláris” összehúzodást.


Mellplasztika infó

Komplex tájékoztató oldal a mellplasztikai beavatkozások leírásával, egyedülálló szószedettel – amely a legfontosabb kifejezések magyarázatát tartalmazza –, illetve nélkülözhetetlen tudnivalókkal a műtét előtti és utáni időszakról.


Feliratkozás új bejegyzésekre

Thanks for subscribing!


Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.