Mellkisebbítés

Tisztelt Doktor Úr! 15 éve teljes mirigyállomány eltávolítása mellett expanderes Becker implantátumot kaptam, tökéletesen rendben volt minden. Pár hónapja láthatóan megnagyobbodot ez a mellem. Az operáló orvos az expanderen keresztül kétszer leszívott a sóoldatból, de ameggyire a bőr enged, mindig megduzzaz, nem fáj, mammografia és uh negatív ill az ultrahangon gyakorlatilag az üres implantatum latszik. Tokvastagodás mem észlelhető szálagos folyadék látszik a bőr alatt 1-2 cm vastagsagban. Gyulladás nincs és nem volt. Implantátum cserét tervez a sebész. Mi lesz a termelődö folyedékkal? Mitöl lehet? Nyugalomban levo progressiv systemas sclerodermam van kb 5 éve. Lehet köze az elozmenyekhez? Válaszát várva köszönettel: Klára

Tovább a válaszhoz 2019-05-06

Tisztelt Doktor úr! Érdeklődnék, hogy a kórházba kell-e magammal vinni ennivalót? Köszönettel: Éva

Tovább a válaszhoz 2019-04-24

Kedves Doktor úr! A konzultáció óta két kérdés még felmerült bennem. Már van két gyermekünk és jelen állás szerint az elkövetkező 5 évben biztosan nem tervezünk harmadik babát, de amennyiben mégis, akkor a mellimplantátummal kapcsolatban milyen következményekkel kell számolni illetve mi a biztonsági időkorlát a műtétet követően a teherbeesésre? A Doktor Úr javaslatára a poliuretán felszínű implantátumot választanám, csak fórumokon olvasgatva felmerült egy rizikófaktor ezzel kapcsolatban, mégpedig, hogy az évek során ez a bevonat lebomolhat és a szövetekben mindenféle károsító hatást gyakorolhat. Ezzel kapcsolatban szeretnék egy orvosi állásfoglalást kérni.

Tovább a válaszhoz 2019-03-25

Tisztelt Doktor úr! Az a kérdésem, hogy, ha nincs probléma az implantátummal 23 év után, és a formája a melleknek teljesen normális nincs tokosodás sem, akkor is kellene cserélni az implantátumot vagy csak ha gond lenne vele? Valamint mennyire befolyásoló tényező, ha meszesedés található az implantátum szélénél az javasolná az azonnali cserét, vagy még nem? Én 46 éves vagyok és 23 évesen estem át mellnagyobbító műtéten Kanadában . (Az implantátumom 510 cc. és sóoldatos.) Köszönöm hogy, elolvasta kérdésemet és előre is köszönöm megtisztelő válaszát. Annamária

Tovább a válaszhoz 2019-03-20

Szeretném tudni, Önnek mi a véleménye az izombőnye alá elhelyezett impantátumról? Annak minden előnyére és természetesen hátrányára is kíváncsi lennék. Voltam személyes konzultáción, ahol azt állapították meg, hogy igen vastag és kemény mellizomzattal rendelkezem és mivel heti rendszerességgel végzem nagyobb súllyal való edzést, ami jobbára guggolásban merül ki, így inkább ezt a módszert ajánlották. Több plasztikai sebésznek is elküldtem az általam készített képeket magamról, hogy még több szakvéleményt kapjak ezáltal, bár tudom, ez nem váltja ki a személyes konzultációt, nagyjából egyezett a véleményük arról, hogy valószínűleg ez az eljárás a megfelelő számomra. Szeretném a beavatkozást, de így félek a korai megereszkedéstől és nem szeretnék 6 évenként, vagy azon belül újból és újból kés alá feküdni, ha ennek a módszernek ez az eredménye. Úgyhogy szeretném megkérni, hogy írja le Önnek mi a véleménye ezzel kapcsolatosan. Kíváncsi lennék, hogy milyen hatása van szélsőségesebb eseteknek, mint pl.: szoptatás, vagy nagyobb súlyingadozás, stb... ill abban az esetben, ha semmi nagyobb változás nem éri a melleket. Mennyi időn belül várható megereszkedés úgy megközelítően? már amennyiben várható... Jelenleg 75B-s melltartót hordok, 380cc-s implantátumot szeretnék. Válaszát előre is köszönöm!!

Tovább a válaszhoz 2019-03-18

Kedves Doktor Úr! A kérdésem az lenne, hogy a Mentor márkájú implantátumokból is több fajta texturáltság létezik-e? A texturált felszínű anatómiás implantátum esetében mennyire kell félni az implantátum elfordulásától? Köszönettel, Fruzsina

Tovább a válaszhoz 2019-03-11

Tisztelt Dr.Úr! A poliurethan felszinu implantatumokrol szeretnek erdeklodni. Vegeredmenyben miben kulonbozik egy texturalt felszinutol? Ugy hallottam, hogy nagyon merev, nem formalhato pl melltartoval, ezaltal, hogy nem “mozog”, nincsen termeszetes hatasa; mintha oda lenne ragasztva. Ez csak az elso idoszakra vonatkozin, vagy ez a kesobbiekben is igy marad? Sportolas miatt viszont megis ebben gondolkozom, Mi a Doktor Úr velemenye errol a tipusrol, illetve mik a paciensek tapasztalatai? Koszonom szepen a valaszat! Rebeka

Tovább a válaszhoz 2019-02-14

Kedves Doktor úr! Tavasszal hasplasztikám lesz, mert a szétnyílt hasizom miatt nehezemre esik felvenni a helyes testtartást, ezáltal már mozgásszervi panaszaim is vannak. Van egy 1,5 éves kislányom, aki időnként még szopik. Mindig is kiemelkedően fontosnak tartottam az anyatejes táplálást és ugyan igyekszem lecsökkenteni a szoptatások gyakoriságát a műtétig, erőszakkal elválasztani nem szeretnèm a kislányom. Külföldi oldalakon utánaolvasva úgy tűnik, elsősorban azért javasolt a szoptatást abbahagyni a műtét előtt, hogy a terhesség előtti alakot visszanyerjük (én már elértem a kívánt súlyt), illetve arra hivatkoznak az eltiltásnál, hogy az altatószerek az anyatejben keresztül a kisbabához jutnak. Mivel a műtét után napokig kórházi tartózkodás szükségeltetik, úgy tudom, ez idő alatt kiürülnek a gyógyszerek. Az utána szedett fájdalomcsillapító pedig elenyészően kerül át az anyatejbe. Akkor mégis miért kell abbahagyni a szoptatást? Van ennek más oka is? Tudnak olyan esetekről, ahol a bizonyítottan a tejtermelés okozott műtéti, gyógyulási komplikációt? Saját felelősségemre vállalhatom a műtétet? Vagy kifejezetten tilos lenne így elvégezni a beavatkozást? Gondolom, nem egyedi eset, hogy egy éppen szoptató anya kerül a műtőasztalra, mégis megoperálják. Konkrétan egy olyan szoptató anyáról olvastam, akinek a diastasis rectije sérvvel párosult és egy kizáródás miatt azonnal műteni kellett. Tudna nekem tájékoztatást adni a témával kapcsolatban? Köszönettel, Emese

Tovább a válaszhoz 2019-01-08


Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.