fbpx
vissza a műtétek,kezelések oldalra

Anti-aging tanácsadás

Személyre szabott ellátás

A konzultáció során a páciens (nem „beteg”) elmondja, hogy mit szeretne, a plasztikai sebész pedig –miután megvizsgálja őt – elmondja, hogy a szakma segítségével mit és hogyan lehet megvalósítani. Természetesen mindig figyelembe kell venni a páciens általános állapotát, korábbi betegségeit és életkorát.

A mérlegelésnél fontos, hogy a páciensnek realisztikus elvárásai legyenek a műtét, vagy beavatkozás várható végeredményével kapcsolatban, ezeknek ellenőrzése vagy kialakításában való támogatás a plasztikai sebész legnagyobb feladata. Ezeket mind figyelembe véve a páciens és az orvos közösen döntik el, hogy a kívánt cél elérhető-e, milyen beavatkozás a legmegfelelőbb, és mik a kockázatok.

A plasztikai sebészetben és az anti-aging kezelésekben a természetesnek ható, harmonikus eredmények elérése a cél. Ehhez ma a legkorszerűbb eljárások és anyagok állnak rendelkezésünkre, nemcsak Amerikában, hanem itthon is. Gyakorlatunkkal a legmagasabb szintű, személyre szabott ellátást kell biztosítanunk pácienseink számára a fiatalító műtétek és esztétikai kezelések terén. A legrövidebb idő alatt a legjobb eredményt kell elérnünk. Az életminőség javulása emellett a test és a lélek harmóniájával érhető el.

Anti-aging tanácsadásunk során mindenre kiterjedő részletességgel beszélgetünk el Önnel és közösen hozzuk meg külsője és életminősége javulása szempontjából a leginkább javasolható döntést. Szükség esetén hormonszint-mérést is alkalmazunk, amellyel még precízebben lehet megjósolni a hatékony öregedés-gátló (optimalizáló) terápiákat.

Az bőr öregedésének legfőbb szempontjai és életmódbeli megelőzése:
Mi magunk is sokat tehetünk bőrünk fiatalon tartásáért és betegségeinek elkerüléséért, ha odafigyelünk az életmódunkra. Bőrünk állapota leginkább genetika függő, de a környezeti hatásoknak is óriási szerepe van.

A bőrünk az a szerv, mely elsőként tárja elénk az öregedés jeleit. Ráncok, egyenetlenségek, szeplők, megnagyobbodott pórusok és egyéb pigment elváltozások jelennek meg rajta. A bőrünk az öregedés során elvékonyodik és megereszkedik. A megereszkedés oka az alatt található zsírszövet csökkenése is.  Több bőrrák regisztrációval és kutatással foglalkozó szervezet (pl. Amerikai Bőrrák Alapítvány (ASCF)) adatai alapján a világon minden ötödik – hatodik ember valamilyen típusú bőrrákkal küzd majd 70 éves korára 2020-ban.

Pataki doktor véleménye szerint a bőr öregedési folyamata és a bőrrák kockázata is nagyságrendekkel csökkenthető öt fontos javaslat betartásával:

1. Ezek közül bármely életkorban a lehető legfontosabb a bőrünk napsugárzástól és egyéb UV sugárzástól (szolárium) való védelme. Kerüljük a közvetlen napsugárzást, és a szoláriumot! (használjunk napvédő krémeket a napon. Nincs jó szolárium, ezeket kerülni kell!)

2. Tervezzük tudatosan az étrendünket, igyunk megfelelő mennyiségű folyadékot. (Friss zöldség, gyümölcs, tiszta ásványvíz)  Az ételekben található színezékek, tartósítószerek és adalékanyagok hozzájárulhatnak a bőr öregedéséhez és a bőrrák kialakulásához.

3. Használjunk klinikailag igazolt hatóanyagú bőrápolási termékeket, hidratáljuk gyakran bőrünket. Ezekben a termékekben (krémek, izzadásgátlók) található színezékek, tartósítószerek és adalékanyagok hozzájárulhatnak a bőr öregedéséhez és a bőrrák kialakulásához.

4. Ne dohányozzunk és kerüljük a passzív dohányzást ! E mellett a légszennyezett területeket is.

5. Sportoljunk rendszeresen, ez növeli a bőr oxigénellátottságát is.

Az életmódi szabályok betartása mellett (melyeket sokszor elfelejtünk) különböző krémekkel és kezelésekkel lehet a lehető legtovább fiatalon tartani bőrünket. Pataki doktor két évtizedig nem mert márkát javasolni a pácienseinek, de mára már választott és az Obagi krémeket, termékeket javasolja.

Röviden a leggyakrabban alkalmazott plasztikai sebészeti anti-aging eljárásokról:

Ránctöltő anyagok, lézerek

Érdekesség

Az esztétikai plasztikai sebészet az orvoslás egyetlen ága, ahol elsősorban nem az orvos mondja meg, hogy milyen beavatkozással mit érjenek el, hanem a páciens.

A ráncfeltöltés gyors, megbízható, szinte fájdalommentes, nem műtéti eljárás, amellyel korrigálhatóak az életkor előrehaladtával megjelenő ráncok, megváltoztatható az arckontúr. Ránctalanítást lehet végezni a homlok ráncain, a szemöldök közti és az alsó vagy felső ajkak körül megjelenő apró ráncokon, illetve az orrszárny-szájzug közötti redőn, de sok más helyen is.

A bőr megfelelő mélységébe juttatott töltőanyagok alkalmasak az arckarakter formázására is, segítségükkel célzottan emelhetőek ki az arc előnyös vonásai.

A hialuronsav alapanyagú ránc- és ajaktöltőanyagok továbbfejlesztett változatai jelentek meg a piacon, tartósságuk növekedett. A permanens – vagyis nem felszívódó – töltőanyagok közül a szilikon ajakimplantátumok is teret hódítanak. A folyékony szilikon és egyéb korszerűtlen töltő anyagok szerencsére teljesen visszaszorulóban vannak.

A saját zsírszövet átültetése

Tudományosan bizonyított, hogy a szervezet egyik részéből származó zsírszövet egy másik helyre beültetve megmaradhat. Emellett, testünk zsírszövete rendkívül gazdag felnőttkori kötőszöveti őssejtekben.

A már Magyarországon is alkalmazott sajátzsír-átültetések valószínűleg nemcsak a zsír térfogatpótló hatásán, hanem a benne lévő kötőszöveti őssejtek és különböző növekedési faktorok regenerációs, (esetleg fiatalító) hatásán is alapulnak. Hegek kezelése, arc deformitások, ajakfeltöltés, arcfiatalítás, szilikon implantátumok lefedése saját zsírral, nagyajak-feltöltés és péniszvastagítás lehetséges ezzel a módszerrel. Nagy az előrelépés a saját zsírral történő mellnagyobbítás terén is.

Az ajakvastagítás új útjai

Az ajak teltsége és ránctalansága a fiatal arc egyik legfőbb ismérve. Az ajakvastagítás, ajakformáláa leggyakoribb módja az egyre korszerűbb töltőanyagokkal való nagyobbítás. Ezen anyagok nagy része felszívódó, előnyük, hogy az anyag jól alakítható, kipróbálható és tökéletesen szövetbarát, hiszen a kötőszövet alkotóelemeit tartalmazza; hátránya, hogy hosszú távon adásukat ismételni kell. A népszerű ajakfeltöltés segítségével a vékony, esetleg aszimmetrikus ajkak mérete és formája tökéletesen megváltoztatható.

A töltőanyagok teltséget adnak az ajkaknak, mindezt egy gyors, megbízható és egyszerű, nem műtéti eljárás formájában. Amerikából adoptált új eljárás itthon a tartós implantátum beültetése ajakba is, amely szilárd halmazállapotú, rugalmas szilikon, tehát nem folyékony. Használata egyszerű. Előnye, hogy az anyag nem szívódik fel. Ezt mi az elsők között alkalmaztuk hazánkban. A saját zsírtöltéses eljárással is szép eredményeket érünk el.

Hogyan állítsuk meg az időt?

Amennyiben még nem jött el az arcplasztika ideje, számos egyéb eljárás áll rendelkezésünkre az idő kerekének  megállítására, vagy visszafordítására. Például a kollagén-indukciós terápia hatására fokozódik a bőr kollagéntermelése, így az arc fiatalodik, a ráncok kisimulnak, a pórusok összehúzódnak, az aknék, a hegek finomodnak.

Ezt egy speciális eszközzel végezzük. Az eredeti arcvonások megtartása mellett gyors és látványos ránctalanító, bőrfeszesítő hatás érhető el a rádiófrekvenciás bőrfiatalító készülékkel (Thermage), mely a bőralja kötőszövet kollagén építő folyamatát serkenti. Az arc, a nyak már a kezelést követően szabad szemmel észlelhető mértékben feszesebbé válik.

Fontos még a szálbehúzásos arcfiatalítás is. A ráncfeltöltéshez hasonlóan hosszú ideig érezhető a hatása. Ez egy egyszerű, ambuláns beavatkozás. A szálat a megfelelő mélységbe helyezve a szöveteket meghúzza és az eredményt tartósan konzerválja. Ezt az eljárást is rendszeresen végezzük.

Botox

A botoxot jóval szélesebb indikációs területen és biztonságosabban vetjük be már most is. Ez a gyors, megbízható, fájdalommentes, nem műtéti eljárás nem csak a homlok és a szem körüli ráncok, hanem az arc egyéb, sőt a nyak ráncainak kezelésére is alkalmas.

A területek célzottan kezelhetőek, helyesen alkalmazva megmarad, sőt nő az arc kifejezőképessége; a terápia plasztikai sebész szakorvos kezében veszélytelen eljárás.

Fontosak az antioxidánsok is!

Az öregedést-gátló, azaz anti-aging programok tartalmazzák a táplálkozástudomány legújabb vívmányait is.

Az anti-aging világkonferenciákon is sok előadás méltatja az öregedés kapcsán a sejtvédő szabad gyök teóriát, mely szerint az ismert antioxidáns anyagok a C-vitamin, az E-vitamin, a Q10 koenzim, a liponsav és a karnozin fontos védőszerepet töltenek be szervezetünkben. Ezeket többnyire mind ismerjük korábbról, de számos hatásukat csak most bizonyították és publikálták.

Anti-aging endokrinológiai szaktanácsadás:

A változókorban lévő hölgyek számára szükséges lehet hormonpótló készítmények szedése, vagy lokális alkalmazása. Férfiaknál szintén javasolt lehet hasonló terápia a testi és lelki öregedés lassítására, optimalizálására.

A plasztikai sebész válaszol

Tisztelt Doktor Úr! Szeretnék pár kérdést feltenni a saját zsírral történő arcfeltöltéssel kapcsolatban. 1. Ez ma a legkorszerűbb arcfiatalítási beavatkozás? 2. Veszélyes is lehet? 3. A beavatkozást követően mennyi idő múlva lehet emberek közé menni:)? 4. A beavatkozást követően lehet-e sportolni (futás) vagy heteket kell várni? 5. A beavatkozás után folytatott fogyókúra hatására a betöltött zsírt le lehet-e fogyni? Ez így lehet, h furcsán hangzik, de biztos, hogy kb. 7 kilót még szeretnék fogyni, nem tudom, h ez gond-e. Vagy a már betöltött zsír az ott fog maradni, és az eredmény tartós marad, súlyingadozás ellenére is. Köszönettel: Bea

Tovább a válaszhoz 2018-03-30

Tisztelt Címzett! Júlia vagyok, 42 éves, arcbőrömön szeretnék fiatalítást. Elsősorban a pattanásaim/aknéim nyomait szeretném eltüntetni. Ehhez lenne szükségem információkra. Az önök rendelőjében hogyan lehet efelől személyes információt kapni? Mennyibe kerül egy első konzultáció? Kérdésem, hogy a kémiai hámlasztást lehet-e télen kezdeni vagy ezt is tavasszal érdemes? Illetve kérdésem az is, hogy az arcplasztika és a kémiai hámlasztás kizárják-e egymást? Illetve ha mindkettőre szükség van, milyen sorrendben érdemes? És ezeknek megközelítőleg mennyi az ára? Jómagam elsősorban kémiai hámlasztásban gondolkodom. Nagyon zavar engem és - a mások reakcióit látva - másokat is zavar a bőrömön az aknék, hegek nyoma. A gondom ráadásul az, hogy jelenleg is vannak aknék az arcomon. Köszönettel, Júlia

Tovább a válaszhoz 2016-12-28

Kedves Doktor Úr! Mellékelten küldöm hialuronsavas kezelést követő 3. napon készült fotókat. Pár kérdés merült fel bennem a kezelést követően: 1. lehet-e (illetve, ha nem, akkor mennyi idő után) pl. futni, vagy pl. olyan jóga gyakorlatokat végezni, amelyek erőltetik az arcot, esetleg fejenállás stb.? 2. kozmetikai nagykezelés mennyi idő után végezhető? 3. esetleg szükséges lehet még mindkét szemem alá fél-fél ampulla, vagy tovább már nem javítható a terület? Köszönöm! Ágnes

Tovább a válaszhoz 2016-12-07

Tisztelt Doktor Úr! A kerdesem az hogy tunetmentes Hashimoto pajzsmirigy-alulmukodessel milyen rancfeltoltes megengedett? Mar kezdek elkeseredni, mivel azt hallottam eddig hogy semmilyen. Koszonom, Ilona

Tovább a válaszhoz 2016-05-09

Jó napot kivanok dr. Úr! Szeretnék idopontot kérni konzultációra, az arcplasztika, illetve ránctalanítás érdekelne. Az időpont februártól lenne megfelelő nekem, mivel nem Magyarorszagon élek. Szeretnék továbbá az árakról is érdeklődni. Köszönettel: Erzsébe

Tovább a válaszhoz 2016-01-15

Kedves Doktor Úr! Érdeklődve olvastam a hyaluronsavas töltésekről amit pacienseknek írt. Én is feltöltettem juvaderm anyaggal a nazolabiális redőimet ami jól is sikerült az esztétikai bőrgyógyásszal megbeszélve tett egy pici anyagot a száj alatti két oldali részbe. Na ez sajnos nagyon érdekesen néz ki. A töltés három nappal ezelőtt történt, azon kívül, hogy eléggé belilult ami elég csúnya /bár ez nem zavar mert tudom, hogy a bevérzések elmúlnak/ viszont ez olyan mint ha két pukli lenne a szám alatt két oldalt. Visszamentem a dokihoz azt mondta, hogy nem csomós ne ijedjek meg ez csak a szöveti reakció és elmúlik. Hát nem tudom nem alszok három napja a sírás kerülget.. Olvastam a hyaluronidázról a cikkében és szeretném megkérdezni ha ki akarom szedetni az anyagot annak mi a folyamata és milyen következményei vannak. Tényleg ez a normális, hogy bedagad, vagy ez nem az. Nagyon várom válaszát és az esetből tanulva biztosan felkeresem ha legközelebb ilyenre szánom el magam. Zsanett

Tovább a válaszhoz 2016-01-15

Kedves Doktor úr! Én az arcom alsó részével vagyok elégedetlen, ezért szeretném visszaállítani. Nem teljes arc felvarrást szeretnék! Nem szeretnék szemhéjplasztikát, csak az arcom alsó részét szeretném plasztikáztatni! Az arcom többi részével, az orromon kívül meg vagyok elégedve. Az orr korrekciója érdekelne még a jövőben. Mellékelek fotót az arcomról. Jelenlegit és 10 évvel ezelőttit. Várom véleményét! Köszönöm szépen válaszát! Karolina

Tovább a válaszhoz 2015-08-04

Jó reggelt kívánok! Küldöm a képeket az arcomról, amit nemrég megbeszéltünk. Bőrgyógyász csinálta 3 hete a hialuronsavas arcfeltöltést még mindig meg van duzzadva a szemem alatt és a csont alatt a jobb szememnél. Továbbá nem szimmetrikus. Mikor feltűnőbb es mikor nem ez a fényviszonyoktól függ. Szeretnék jelentkezni konzultációra, mert akkor megnézné doktor úr, hogy lehet e saját zsírral tölteni a szemem alatt, vagy bármilyen lehetőséget. Köszönöm előre is az időpontot.

Tovább a válaszhoz 2015-07-16

Tisztelt Pataki Doktor Úr, kolléganőjével folytatott telefonos beszélgetésemre hivatkozva, azzal a problémával fordulnék Önhöz, hogy 5 és fél éve csináltattam (nem Önnél) egy hialuronsavas ráncfeltöltést a szemem alatti árkok megszüntetésének érdekében. Meglepő módon, csak az utóbbi pár hónapban kezdett el felszivódni, de nem egyenletesen és a jobb szemem alatt olyan hatást kelt, mintha be lenne dagadva. Próbáltam róla fotót késziteni, de nem adja vissza a valóságot. Létezik valamilyen eljárás, amivel meg lehet gyorsitani a maradék anyag felszivódását? Ha minden igaz egy Restylane nevű anyagot használtak. Nagyon sokat jelentene nekem, ha tudna a közeljövőben fogadni, mert borzasztóan zavar ez az állapot. De természetesen egyelőre az emailes válaszának is nagyon örülnék! Üdvözlettel: Judit

Tovább a válaszhoz 2015-06-04

Tisztelt Doktor Úr! Jelenleg külföldön tartózkodom, ezért fordulok Önhöz emailben.,azonban Húsvétra hazautazom. Azt szeretném megtudni, hogy tud-e javasolni megoldást a problémámra. A szemem alatt az arccsontomon, összegyűrődik a bőr azaz vízszintes ráncok keletkeznek, ami zavar. Próbálkoztam orvosi mezoterápiával, de az nem segített sajnos. Gondolom, talán botox lenne a megoldás, vagy van esetleg más javaslata? Mellékelem a fotókat. A szemzúgráncok nem zavarnak, az természetes. Csak a szemem alatt az arcomon lévő vízszintes ráncok, arra keresek megfelelő megoldást. Válaszát várva, Köszönettel:Nikoletta

Tovább a válaszhoz 2015-02-22

Kedves Pataki Doktor ! Tavaly botox kezelésen voltam Önnél, mellyel nagyon elégedett vagyok. Arcfiatalítást szeretnék és a Hyaluronsavas töltésről szeretnék érdeklődni, illetve megtudni, hogy milyen márkájú terméket/termékeket használnak. A Juvederm Ultra is tartalmaz lidocaint, vagy az csak az egyéb termékekben van (pl. Ultra Plus XC) ? Nem használhatok sajnos lidocaint, még fogászati kezelésekhez sem (allergia/túlérzékenység miatt). Azt meg el tudna magyarázni, hogy a beavatkozas után általában hány kontrollra van szükség és mikor (hány nappal a beavatkozás után) kerül rájuk sor? Köszönettel, S. Maria

Tovább a válaszhoz 2015-02-16

Tisztelt Doktor úr! Olvastam Önről az interneten illetve hallottam a médián keresztül is karitatív munkájáról ill. orvosi sikereiről. Gratulálok, nagyon szép célt tűzött ki maga elé. Egyébként a botox és hialuron kezelésről kérdezném Önt, mivel úgy gondolom ezen a szakterületen Ön a legjobb. Szóval milyen botox készítmények nem allergizálnak, illetve Ön mit használ, mit ajánl? Nagyon elgondolkodtam a glabella, homlok területének feltöltésén, de nem merek belevágni, mivel olvastam lóló szémhéjról, felugró szemöldökről, allergiás problémákról stb. Nem szeretnék nevetségesen kinézni. Még egy kérdés, remélem nem bánja: Botox/Dysport-ból minden kliensnél külön friss ampullát használnak vagy pedig előre felbontott anyagból használják a szükséges mennyiséget? (Ez klinikanként valtozó, így is, úgy is meg szoktak oldani, de azért megkérdezem.) Áraik kezelt területre vagy adott egységnyi anyagra vonatkoznak? Hialuronsavas ráncfeltöltés is érdekel. Kontrollokra általában mikor (a kezeles utan hany nappal), hányszor, és miért van szükség? A kontrollok során csak arról gyozodünk meg, hogy kielégítő lett-e a kezelés eredménye vagy más funkciójuk is van? Tudna nekem segíteni? Várom válaszát! További jó munkát és egészséget kívánok munkájához! Üdvözlettel: Sz. Dóra

Tovább a válaszhoz 2015-01-17

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.